In 2021 staan hier 71 sociale woningen.
In 2021 staan hier 71 sociale woningen. Foto: © Bastiaan Miché

Eindelijk akkoord bouwplan restkavel Lieven de Keylaan

Buurt / wijk

HILVERSUM - Aan een verhaal dat al meer dan een decennium duurt, lijkt nu een einde te zijn gekomen. De restkavel aan de Lieven de Keylaan gaat eindelijk bebouwd worden. Alle partijen - gemeenten, twee woningbouwcorporaties en de omwonenden - zijn het eens geworden over de realisatie van 71 sociale huurwoningen.

Momenteel is de gemeente nog de eigenaar van de grond. De Alliantie en Dudok Wonen kopen de restkavel. Uiteindelijk houdt Hilversum er volgens wethouder Arno Scheepers van Grondexploitatie zo'n 1 miljoen euro aan over. Dat is een mooi bijeffect meent de VVD'er, want de echte winst is de ontwikkeling van dit stukje dat al jaren braak ligt. "Het is goed dat we plannen hebben waar iedereen blij mee is."

Prettige bijdrage
De twee Hilversumse woningcorporaties gaan hier samen 71 sociale woningen realiseren: 62 voor meerpersoonshuishoudens en 9 eenpersoonswoningen. "Daarmee leveren we een prettige bijdrage aan het streven van het college en met name collega Jan Kastje van Wonen om duizend woningen te bouwen", aldus Scheepers.

Struikelblok
De toekomstige bebouwing wordt niet hoger dan twee verdiepingen met een kap, zo laat de gemeente weten. Vooral de hoogte van de bebouwing, in meerdere plannen die de revue zijn gepasseerd, was voor de omwonenden, verenigd in Buurtbelangen Invulling Keyplan (BIK), het grootste struikelblok.

2021
Volgens de wethouder kan de eerste schop in het voorjaar van 2020 de grond in. Begin 2021 moeten de bouwklus klaar zijn.

Uit de krant