Afbeelding
Foto: Marco van Apeldoorn

Scenecs filmfestival lijnrecht tegenover gemeente

Algemeen

HILVERSUM - Dat het Scenecs International Debut Film Festival nog niet is geweest dit jaar komt doordat de organisatie in onmin leeft met de gemeente. Volgens de culturele instelling wil Hilversum ten koste van dit jaarlijkse filmfestival voor debuterende filmmakers en storytellers de Dutch Media Week (DMW) steviger positioneren. Inmiddels is het een juridische kwestie geworden.

Bij Scenecs weten ze zeker dat er een vooropgezet gemeentelijk plan is om het festival te dwarsbomen met als doel de Dutch Media Week steviger te kunnen positioneren als landelijk mediafestival. De gemeente weerspreekt dat met klem. Een door de gemeente aangedragen audit is eigenlijk de basis van de verstoorde relatie. Dit rapport, dat bedoeld was om een convenant met elkaar te sluiten, is verworden tot hét grote struikelblok. 

Groeimogelijkheden
Vanwege de uitkomsten is de gemeente van mening dat het festival in deze vorm absoluut niet verder kan. Belangrijk om te vermelden is dat deze audit is gedaan door bureau Blueyard, dat enkele weken daarvoor nog een rapport heeft gemaakt over de Dutch Media Week en de groeimogelijkheden daarvan.

Waarheid
Inmiddels heeft het filmfestival een advocate in de arm genomen, omdat Scenecs de waarheid boven tafel wil hebben en om ervoor te zorgen dat het initiatief behouden kan blijven. Onduidelijk is nog wanneer de twee partijen elkaar treffen in de rechtszaal.

Morgen het uitgebreide verhaal hier op de website of kijk alvast in De Gooi en Eembode van donderdag 29 augustus

Uit de krant