Bewoners Den Ool wachten al maanden op uitsluitsel balkons

HILVERSUM - Al vele maanden wachten de bewoners van Den Ool op wat er nu gaat gebeuren met hun balkons. Woningcorporatie Dudok Wonen zegt dat zij druk bezig is met onderzoek naar de onveilige balkons en galerijen, maar dat berichtte ze al in een brief in april en er is nog steeds geen duidelijkheid

Net zoals in andere complexen van Dudok Wonen, zoals aan de Erfgooiersstraat, de Oosterengweg, de Van Linschotenlaan en de Kupstraat - ongeveer 200 woningen - is ook de veiligheid van de balkons aan Den Ool twijfelachtig. Dat geldt voor dit complex, nabij de brandweer, ook voor de galerijen. Er mogen niet meer dan vier personen tegelijk op de galerijen, zo is te lezen op borden die zijn opgehangen.

In contact
De situatie is al zo sinds eind 2018 en uitsluitsel is er nog steeds niet. Vanuit de woningcorporatie klinkt dat zij druk bezig is met het onderzoek naar de status van de balkons en de galerijen. Complexbeheerders van Dudok Wonen zouden in nauw contact staan met de bewoners en zijn er regelmatig te vinden om te praten met de huurders. De Hilversummers die niet op hun balkon terecht kunnen, hebben volgens de corporatie compensatie gekregen in de huur.

Sterk staal
Inmiddels is er wel duidelijkheid voor de bewoners van de Van Linschotenlaan en de Oosterengweg, die sinds eind juli niet meer op hun balkon mochten uit veiligheidsoverwegingen. Onderzoek heeft uitgewezen dat hun balkons aan de eisen voldoen. Hier is sterker staal gebruikt dan elders bij de bouw, zo blijkt. Huurders van de Kupstraat en de Erfgooiersstraat moeten langer wachten op duidelijkheid.

Meer berichten