Foto van de binnenkant van het activiteitencentrum.
Foto van de binnenkant van het activiteitencentrum. Foto: Bastiaan Miché

Viore moet al halverwege 2020 weg uit locatie Oostereind

Algemeen

HILVERSUM - Dat Tergooi de financiering voor de gehele nieuwbouw snel rond kreeg en daardoor in één keer het nieuwe ziekenhuis kan bouwen is voor hen goed nieuws. Voor Viore betekent dat zij sneller weg moet op het Oostereind 115.

Vanuit Viore klinkt dat er best wel druk op de ketel staat. Het centrum voor iedereen met kanker moet per 1 juli 2020 weg zijn op de huidige locatie aan het Oostereind. Inmiddels is de organisatie druk bezig met het vinden van een nieuwe en vooral passende locatie, maar is er nog niets concreets.

Stroomversnelling
Het probleem is best urgent, omdat de mededeling van een eerder vertrek behoorlijk onverwachts kwam. Bij Viore wisten ze wel dat ze op den duur weg moesten, maar dat is een stroomversnelling geraakt nu het nieuwe hospitaal niet in twee fases wordt gerealiseerd maar in één keer. 

Betreuren
Dat de situatie zo is, vinden ze bij Viore begrijpelijk. Ze betreuren het dat ze weg moeten, omdat deze locatie veel voordelen heeft, zoals dichtbij het ziekenhuis, waardoor een afspraak goed te combineren is met een bezoek aan het centrum, midden in het groen en goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Dan is het altijd afwachten wat daarvoor in de plaats komt in de nabije toekomst.

Zeven jaar
Viore is een inloop-, activiteiten- en informatiecentrum voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad. Inmiddels bestaat zij zeven jaar. Burgemeester Pieter Broertjes verzorgde op 29 februari 2012 de opening. Sindsdien zijn er duizenden mensen naartoe gegaan. Directeur Miranda van Eijnden verwelkomde in januari de 40.000ste bezoeker.

Vragen in commissie
Hart voor Hilversum stelt morgen vragen aan wethouder Karin Walters in de commissie Zorg en Samenleving over de situatie. Zo wil Ria de Jong-Schrijvers van haar eigen wethouder weten of zij in gesprek kan gaan met de directies van Tergooi en Viore om te kijken of er vervangende ruimte is op het nieuwe ziekenhuisterrein. En als dat geen haalbare kaart is of Walters dan samen met het bestuur van het centrum gaat zoeken naar een passende locatie.

Uit de krant