Sophie Egberink afgelopen week tijdens de finale in Studio 21 op het Media Park.
Sophie Egberink afgelopen week tijdens de finale in Studio 21 op het Media Park.

Hilversumse Sophie tweede bij landelijke missverkiezing

Mensen

HILVERSUM - Ze was er zo dichtbij, maar uiteindelijk is Sophie Egberink er niet in geslaagd om de titel Miss Beauty of the Netherlands op te eisen. De 23-jarige mooie Hilversumse, in mei verkozen tot Miss Beauty of Noord-Holland, werd achter Miss Beauty of Gelderland de eerste runner up. Tweede dus.

Een verliezer voelt de studente Voeding en Diëtetiek zich echter allerminst. "Ik ben echt ontzettend blij. Toen ik me in maart opgaf voor de casting dacht ik dat ik daar niet eens zou doorkomen. Ik had nul ervaring. En nu was het al een enorme overwinning dat ik bij de beste vijf eindigde. Daardoor kon ik mijn speech houden. Normaal ben je teleurgesteld met een tweede plek. Ik had ook nog wel verwacht dat dat zou komen, maar dat gevoel heb ik totaal niet. Voor mijn gevoel heb ik gewonnen. Ik heb ook zo veel leuke berichtjes en support gehad."

De finale van afgelopen week was voor Egberink een thuiswedstrijd. In Studio 21 op het Media Park nam zij het op tegen de andere provinciale winnaars. Maar van onderlinge haat en nijd - dat is het toch voor een buitenstaander het beeld bij zo'n verkiezing - was totaal geen sprake, aldus de Hilversumse. Dat bleek zowel tijdens de finale waarin iedereen elkaar steunde als tijdens de zomermaanden toen de finalisten gezamenlijk zich voorbereidden op de eindstrijd middels verschillende trainingen en fotoshoots. "Dat was wel hard werken", aldus Egberink, "maar vooral heel gezellig. Het is best verdrietig dat alles is afgelopen."

Helemaal afgelopen is het voor de Hilversumse niet. Als 'mooiste van de provincie' is zij onder meer als jurylid betrokken bij de verkiezing van 2020. Zij kijkt ernaar uit om de verkiezing vanaf 'de andere kant' te volgen. Egberink kan alle meiden aanraden zich op te geven. "Gewoon doen. Niet geschoten is altijd mis. Je ontwikkelt je ook zo op persoonlijk vlak. Ik hield zaterdag een speech voor duizend man. Ik ben nu veel zelfverzekerder, was ook al veel minder zenuwachtig dan bij de Noord-Hollandfinale, ondanks dat dit veel groter was. Ik kwam bij de verkiezing als meisje, maar voel me nu een stuk volwassener."

Uit de krant