Jasper Smit:
Jasper Smit: "Dat we dit de mensen kunnen geven, is zo bijzonder." Foto: © Bastiaan Miché

Vijftiende Bosjesfestival: 'Heel mooie editie'

Cultureel

HILVERSUM - Hoewel mede-bedenker en -organisator Jasper Smit vooraf bij wijze van grap aangaf de weerman te hebben omgekocht voor een droog Bosjesfestival - afgelopen weekend was op landgoed Zonnestraal de vijftiende editie - vielen er toch nog wel wat druppels regen. Maar voor de sfeer maakte dat helemaal niks uit.

Binnen het uur waren de pakweg 2000 kaarten - een derde voor de vrijdagavond, een derde voor de zaterdagmiddag (Kinderbosjes) en een derde voor de zaterdagavond - verkocht. Optredens waren er onder meer van Kristel Zweers, Paulien Cornelisse en Andermans Veren. Op het moment dat het programma echter bekend werd, waren de kaarten al verkocht. Het maakt duidelijk dat het publiek voor een groot deel ook komt voor de sfeer en gezelligheid. 

En gezellig was, kijkt Smit terug. Zelf stond hij samen met die andere bedenker van het Bosjesfestival Olaf van de Ven als 'mystery guest' op de planken en speelden zij hun vaste set. "Het was een heel mooie editie", aldus Smit. "Dat we dit de mensen kunnen geven, is zo bijzonder. Er was slecht weer voorspeld maar dat werd eigenlijk steeds beter. Het mocht de pret niet drukken. En voor kinderen maakt dat slechte weer helemaal niks uit."

Uit de krant