Afbeelding
Foto: Pixabay

B&W Hilversum weten niets over salafistische koranscholen

Politiek

HILVERSUM - De gemeente Hilversum heeft geen idee op welke scholen salafistisch onderwijs wordt gegeven. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders (B&W) op het bericht dat in Hilversum drie van dit soort scholen actief zouden zijn.

Vorige week meldden Nieuwsuur en NRC dat salafisten steeds meer greep krijgen op het islamitisch onderwijs in Nederland. Zo zouden kinderen op deze koranscholen te horen krijgen dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen. Ook leren ze zich af te keren van de Nederlandse samenleving. Het CDA in Hilversum luidde al de noodklok en heeft schriftelijke vragen gesteld aan B&W. 

Immers, volgens het onderzoek zou Hilversum drie van dit soort scholen huisvesten. B&W schrijven nu na vragen van deze krant dat er 'uiteraard' contact is met alle scholen in Hilversum, maar onbekend is of er specifiek salafistisch onderwijs wordt gegeven'. "We hebben het item uiteraard ook gezien en het artikel gelezen. Het is uitermate schokkend wat er in het item wordt belicht. Het is absoluut verwerpelijk dat kinderen op een dergelijke manier worden geïndoctrineerd. Het is een verwerping van de rechtstaat."

Weliswaar stellen B&W dat deze bepaalde groep niet representatief is voor alle moslims in Nederland, echter is er wel het besef van een serieus probleem waarbij alle overheden een taak hebben. "Maar nu is er in eerste instantie voor het rijk een taak weggelegd om richtlijnen op te stellen en wetswijzigingen door te voeren om ook daadwerkelijk te kunnen handhaven."

Uit de krant