Jaeger krijgt steun van Hilversumse ondernemers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Jaeger.
Wethouder Jaeger. (Foto: Bastiaan Miché)

Jaeger krijgt steun van Hilversumse ondernemers

HILVERSUM - Wethouder Wimar Jaeger krijgt een paar dagen voordat de gemeenteraad het BING-onderzoek naar zijn handelen bespreekt steun van vijftien ondernemers/directeuren van de diverse bedrijven en/of culturele instellingen. Zij vrezen dat de 'versterkte samenwerking', die de afgelopen jaren zou zijn ontstaan, schade oploopt wanneer de beschuldigingen aan Jaeger leiden tot zijn vertrek. 

Dat schrijven de vijftien aan de Hilversumse politiek. De brief is onder meer ondertekend door Amin Usman van Libris Boekhandel Voorhoeve, horeca-ondernemer Edwin Spitsbaard, directeur Els Brons van de Bibliotheek Hilversum, directeur Eppo Van Nispen tot Sevenaer van Beeld en Geluid, Jan Geert Vierkant namens het Metropole Orkest, Kees van Oorschot van Globe en centrummanager Kjeld Vosjan.  

Komende woensdagavond bespreekt de Hilversumse politiek het onderzoek dat is verschenen na beschuldigingen richting Jaeger en berichtgevingen in deze krant over zijn rol binnen de Dutch Media Foundation. Bovendien heeft hij bepaalde nevenfuncties lange tijd niet vermeld. Jaeger heeft - weliswaar met een 'maar' - toegegeven dat niet alles is gegaan zoals het hoort. Heeft het rapport politieke gevolgen?

Als het aan de ondernemers ligt niet. Zij volgen de 'politieke dynamiek' rond de beschuldigingen 'met enige zorg' en hebben 'de wijze waarop de gemeente Hilversum zich de afgelopen jaren actief in de samenleving heeft opgesteld als positief ervaren'. "Dankzij deze actieve en inhoudelijke opstelling, is een versterkte samenwerking ontstaan tussen bedrijven, (culturele) instellingen en de gemeente, die voor die tijd niet mogelijk was."

Deze 'positieve bijdrage' moet een vervolg krijgen en worden uitgebreid, aldus de vijftien. Er staan namelijk belangrijke onderwerpen op de Hilversumse agenda. "Te denken valt daarbij aan de druk op ons mediabestel, regionale ontwikkelingsfondsen, het ontwikkelen van de Dutch Media Week, Kerkbrink Mediacultuurplein, de modernisering van het Mediapark, nieuwe periode Stadsfonds, verkeersdoorstroming, enzovoort. Al deze onderwerpen vragen om een intensieve samenwerking tussen bedrijven, instellingen en de gemeente."

Hoewel de brief in eerste instantie een openlijke steun lijkt aan de onder vuur liggende wethouder, denkt Kees van Oorschot van Globe centrum voor kunst en cultuur daar anders over. "Of je het er nu mee eens bent of niet, er is ontzettend veel dynamiek in Hilversum. Er is veel gebeurd en veel in gang gezet. En sinds de wethouder onder vuur ligt, ligt die dynamiek stil."

Van Oorschot wil dus geen uitspraken doen over de wethouder en zijn handelswijze. Dat is aan de politiek, niet aan hem. "Maar de zorg die ik heb is dat het inkachelt. Ik wil dat het doorgaat zoals het was. En kijk bijvoorbeeld naar het mediaplein op de Kerkbrink. Daarin was Wimar toch echt de motor."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>