Indira van 't Klooster.
Indira van 't Klooster. Foto: Eva Kasbergen

Indira van 't Klooster vertrekt als directeur Dudok Architectuur Centrum

Cultureel

HILVERSUM - Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) moet op zoek naar een nieuwe directeur. Indira van 't Klooster verlaat per 1 november het centrum voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum.

Van 't Klooster wordt namelijk de nieuwe directeur van Architectuurcentrum Amsterdam. Het DAC houdt rondleidingen door het raadhuis, excursies, tentoonstellingen en lezingen en maakte de afgelopen jaren een grote ontwikkeling door. Het aantal bezoekers en het bereik via social en digitale media zijn verdubbeld. Ook kwam er een nieuwe tentoonstellingsruimte.

Van 't Klooster: "Ik heb met enorm veel plezier gewerkt aan het programma van het DAC, waarbij we met uiteenlopende activiteiten zowel een breed als een vakpubliek hebben willen interesseren. Het Raadhuis in LEGO en de Open Monumentendagen waren grote publiekssuccessen. Maar ook het onderzoeken van de mogelijkheden van nieuwe media in My Digital Dudok en Hartslag Oost waren belangrijke projecten."

Irmgard van Koningsbruggen (voorzitter DAC): "Het Dudok Architectuur Centrum is een belangrijke speler in het agenderen van ruimtelijke kwaliteit in de stad. Indira heeft daar in grote mate aan bijgedragen. In de toekomst bouwen we daarop voort. We wensen Indira veel succes bij ARCAM en hopen haar, omdat het DAC een lokaal architectuur centrum in de metropoolregio van Amsterdam is, nog regelmatig te ontmoeten."

Uit de krant