[Partnerbijdrage] Welke kinderrugzak is een goed keuze
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Partnerbijdrage

Welke kinderrugzak is een goed keuze

Het juiste formaat rugzak voor je kroost vinden kan lastig zijn. Een kinderrugzak moet klein zijn maar groot genoeg voor een lunchtrommel, fruit, drinken en een knuffel. Of voor gymspullen als ze naar de basisschool gaan. Nog wat ouder komen daar boeken en schriften voor huiswerk bij. Je leest het al, bij elke leeftijd past een andere tas.

Waar moet je opletten bij het kiezen van een rugzak voor je kind?

Even wat tips vooraf:

  • Kies een rugzak met verstelbare schouderbanden, zodat de rugzak nog even mee kan groeien.
  • Ga voor een stevige rugzak (en/of een stevige bodem) zodat de rugzak niet snel kapot gaat bij het op de grond zetten.
  • Een rugzak met label geeft je meer zekerheid dat de spullen weer bij je terugkomen als je kind de rugzak kwijt raakt.Kies een rugzak die je makkelijk schoon kunt houden als er een drinkbeker gelekt heeft of je kind de tas in de modder gezet heeft.

Kies het formaat rugzak bij de lengte/leeftijd van kind:

Peuter rugzak

Een peuter hoeft nog niet zo veel mee te nemen. Als je kinds naar de peuterspeelzaal gaat is een lunchtrommel, een beker of pakje met drinken, luier en doekjes meestal al voldoende. Een kleine rugzak (ong. 6 liter inhoud) is dan groot genoeg dan voldoende. Kies voor een vrolijke kleur of print die bij jouw kind past. Zo nemen ze graag zelf hun spulletjes mee. De tassen van Pick & Pack hebben leuke printjes voor jouw peuter en ook de rugzakken uit de Kidzroom Fearless collectie hebben het ideale formaat voor kinderdagverblijf, een dagje uit of de eerste jaren op de lagere school.

Kleutertassen

Gaat je kind voor het eerst naar de basisschool, dan is de kleine rugzak vaak nog voldoende. De kans dat je kind zijn rugzak (tijdelijk) kwijtraakt, wordt wel wat groter. De kinderrugtassen van Herschel hebben een mooi label zodat juf altijd weet van wie de tas is. De Heritage kids serie van Herschel heeft precies de goede maat voor kinderen van 3 tot 6 jaar en ook de print en kleuren zijn afgestemd op deze leeftijdscategorie.

Basisschool rugzakken

Vanaf groep 3 en 4 hebben kinderen vaak meer spullen nodig dan alleen hun lunchtrommel. Denk aan een boek, schrift en gymspullen. Een iets grotere tas is dan prettig. Daarnaast is je kind dan ook wat groter waardoor tas tussen de 11 en 13 liter prima op de rug past.

Vanaf groep 5/6 komen er meer eisen aan de schooltas. Huiswerk, gymles, spreekbeurten: kinderen hebben het dan al lekker druk! Kies daarom voor een tas die genoeg ruimte heeft. Een tas van (zo'n 16 liter) is dan het meest ideaal. Herschel maakte voor deze groep de Heritage Youth. Een degelijke maar ook vrolijke rugtas voor kinderen vanaf 7 jaar.

Voortgezet onderwijs

De rugzak is nu nog meer dan ooit belangrijk voor je kind want de tas bepaald mede het image van je puber. Zoek daarom samen met je kind de nieuwe schooltas uit. Kijk hierbij naar stevigheid, comfortabele gewatteerde schouderbanden en vooral de voorkeur van je kind. Overleg ook met je puber hoeveel boeken er dagelijks mee moeten. Wordt er veel lesgegeven met gebruik van een laptop of iPad, dan zijn er andere wensen voor de rugzak. Een absolute hit van dit jaar is de BoomZac met ingebouwde wireless bluetooth speakers waar een verassend helder en mooi geluid uit komt. In de tas zit genoeg ruimte voor al jouw spullen inclusief een 15-inch laptop. De tas is te verkrijgen in verschillende designs zoals een print van stoere graffiti maar ook een effen zwart exemplaar.

Een rugzakregel om te onthouden

Vind je het toch nog lastig hoeveel gewicht nu verantwoord is? Een makkelijke regel om aan te houden bij het inpakken van een kinderrugzak is dat een kind ongeveer 1/5 van zijn gewicht mag dragen. Een peuter van 10 kilo mag dus maximaal 2 kilo dragen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>