Afbeelding
Partnerbijdrage

Hoe kun je zelf jouw badkamer verbouwen?

Algemeen

Is het tijd dat jouw badkamer weer wat gemoderniseerd wordt? Dan zullen veel mensen ervoor kiezen om mensen in te huren voor de verbouwing. Dit is logisch, maar het kost natuurlijk veel geld. Daarom kiezen anderen er liever voor om zelf de mouwen op te stropen en aan te slag te gaan. Dit gaat niet gemakkelijk worden, maar hopelijk helpen de onderstaande tips bij de renovatie.

Hergebruik

Natuurlijk moet je beginnen met het slopen van de oude badkamer. Alles dat je eruit wilt zul je dan ook eruit moeten halen. De tegels moeten van de muur, de douche moet eruit, het bad moet gesloopt worden, ga zo maar door. Een gratis tip: het is verstandig om alles dat je kunt en wilt hergebruiken te bewaren. Dit zal je geld besparen. De rest moet je zo snel mogelijk weggooien, zodat het niet in de weg staat bij het klussen.

Verplaatsen

Je kunt ervoor kiezen om de badkamer op dezelfde plek te houden, maar je zou het ook kunnen verplaatsen. Als je voor de laatste optie gaat dan moet onder meer het leiding werk verplaatst worden. Ook dit zou je zelf kunnen doen, maar het is toch verstandig om een loodgieter uit Hilversum dit te laten doen. De leidingen zijn natuurlijk erg belangrijk en moet zonder meer goed uitgevoerd worden, wat een loodgieter zeker kan.

Nieuwe vloer en tegels

Waarschijnlijk wil je een nieuwe vloer plaatsen in de badkamer. Hierbij is het aan te raden om te kijken naar vloerverwarming, wel zo lekker om warme voetjes te hebben in de winter. Je kunt vloerverwarming gemakkelijk plaatsen met een mat op de ondervloer, dit werkt op stroom. Natuurlijk zul je de muren van de badkamer ook moeten tegelen. Een lastig klusje, maar ook voor een doe-het-zelver zeker uit te voeren.

Plaatsen van de badkamermeubels

Nadat je de vloer hebt gelegd en de muren hebt voorzien van tegels kun je het sanitair gaan plaatsen. Let overigens wel op, want hierna kun je pas beginnen met het tegelen van de vloer. Je kan een bad met douche plaatsen, maar dit kan natuurlijk ook apart. Dit hangt af van de grootte van de badkamer, maar ook van jouw voorkeur. Bovendien zul je een wastafel en kraan moeten gaan plaatsen, net zoals een toilet. Voor het sanitair kun je gewoon naar je plaatselijke bouwmarkt gaan, zij hebben vaak een groot assortiment waaruit je kunt kiezen. Het bad-meubel moet je overigens juist weer plaatsen nadat je de vloertegels hebt gelegd.

Uit de krant