Merem Medische Revalidatie Rookvrij
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto:

Merem Medische Revalidatie Rookvrij

HILVERSUM - Merem Medische Revalidatie is vanaf dinsdag 1 oktober geheel rookvrij. In de gebouwen mag al langer niet gerookt worden, maar vanaf oktober geldt ook voor het gehele terrein van Merem in Hilversum een rookverbod.

Dit verbod geldt ook voor de pijp, sigaar, e-sigaret en alle varianten hiervan. Voor patiënten die roken en voor een klinische opname komen bij de medisch specialistische revalidatie, longrevalidatie of kindergeneeskunde betekent dit, dat zij voor een geplande opname verwezen worden naar de huisarts voor begeleiding om te stoppen met roken. Bij een acute klinische opname zal aan de patiënt die rookt begeleiding en medicamenteuze ondersteuning geboden worden om niet te roken tijdens de opname.

Voorbeeldfunctie
Steeds meer zorginstellingen zijn of worden rookvrij. Merem Medische Revalidatie wil daarin niet achterblijven, aangezien zij als (long)revalidatiecentrum, kennis- en expertisecentrum een voorbeeldfunctie hebben, als het gaat om gezond gedrag en zij als geen ander weten wat roken voor de gezondheid betekent. Het doel is dat patiënten, bezoekers en medewerkers op het terrein niet meer met roken in aanraking komen.
Er is bewust gekozen voor voor 1 oktober, omdat dan Stoptober begint; een actie in de maand oktober waarbij mensen jaarlijks elkaar helpen om te stoppen met roken. Een mooier moment om rookvrij te gaan is er niet. Merem sluit hiermee aan bij de 'Rookvrije generatie' en hun doel om ieder kind dat geboren wordt, een kans te geven om volledig rookvrij op te groeien.
De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' is een initiatief van het de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>