Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
Video

Boze boeren in konvooi via Hilversum naar Den Haag

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Een opmerkelijk beeld dinsdagmorgen op de Hilversumse wegen. Onderweg naar Den Haag voor de massale protestactie trokken honderden boeren met hun tractor door de mediastad.

Het konvooi kwam via de Soestdijkerstraatweg Hilversum binnen en vertrok weer via de Diependaalselaan en Vreelandseweg. "Het waren denk ik niet alleen de boeren uit Eemnes", aldus Remi van der Meer op twitter. "Het aantal tractoren was niet meer bij te houden, Waarschijnlijk ook uit het noorden. In Hilversum werden ze door drie motoren van de politie opgewacht welke mij bijna van me fiets reed."

Honderden tractoren komen vandaag naar Den Haag om te demonstreren tegen het regeringsbeleid. Ze willen niet langer worden weggezet als milieuvervuilers, terwijl een sector als de luchtvaart buiten schot blijft. Mede hierdoor ontstonden er dinsdagmorgen lange files op de snelwegen. Volgens de ANWB was het - ook door ongevallen - de drukste ochtendspits ooit. Ook op de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam (en omgekeerd) stonden automobilisten lange tijd muurvast. 

Uit de krant