Tom maakte veel indruk.
Tom maakte veel indruk. Foto: Yvonne Heselmans

Hilversummer is superheld op WK levende standbeelden

Cultureel

HILVERSUM - De 15-jarige Tom Leliveld uit Hilversum kan terugkijken op een wel heel bijzonder weekend. Hij was namelijk een van de deelnemers van het wereldkampioenschap levende standbeelden in Arnhem, in de categorie kinderen onder de 16.

Hij beeldde Drax uit, een van de superhelden uit Guardians of the Galaxi, van Marvel Studio's. Leliveld trotseerde zondag wind en regen, samen met meer dan honderd prachtige standbeelden uit heel de wereld.

Met vrienden van de Lorentzschool en het Alberdingk Thijm College heeft Leliveld zijn pak in elkaar gezet. Dankzij de professionele inzet van visagiste en coach Jacqueline van Loon, afgestudeerd als visagiste bij Studio Bessels in Hilversum, zag hij er onherkenbaar en indrukwekkend uit. Leliveld vond het schminken een geweldige ervaring. Het resultaat was dan ook prachtig. "Er zijn zeker veertig foto's van me gemaakt in de paar minuten dat ik buiten stond", zei hij.

Ook de jury was onder de indruk van het schminkwerk en van de uitstraling van het beeld. Wel was het zondag te koud om lang in een bloot bovenlijf buiten te staan. Na twee rondes moest Leliveld binnenblijven vanwege onderkoelingsverschijnselen. 

De jury prees hem voor zijn moed en doorzettingsvermogen. Dat dan weer wel. "Ik ga erover nadenken of ik hiermee doorga volgend jaar", aldus de Hilversummer. "Het is wel veel werk, maar ook erg leuk. Ik sta de volgende keer wel graag in de zon."


Uit de krant