Op de plaatjes ziet de nieuwbouw er fraai uit.
Op de plaatjes ziet de nieuwbouw er fraai uit. Foto: Ten Brinke Vastgoedontwikkeling B.V.

PvdA: 'Prijzen woningen oude postkantoor buitengewoon hoog'

Politiek

HILVERSUM - De Hilversumse fractie van de PvdA is zich bij het zien van de verkoopprijzen van de nog te realiseren woningen in het oude postkantoor op de Kerkbrink rot geschrokken. Die zijn met een prijs van minimaal 299.000 euro 'buitengewoon hoog', aldus de sociaaldemocraten. 

Gemeenteraadsleden Femke van Drooge en Jacqueline Kalk hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W). Die heeft in maart 2018 namelijk positief geadviseerd over de bouwplannen, maar voorwaarde was wel dat een derde van de woningen in het middeldure segment zou vallen. En in de meest recente regionale woonvisie betekent zo'n middeldure woning een prijs van tussen de 180.000 en 200.000 euro. "Geen enkele woning van het oude postkantoor valt in deze prijscategorie", constateert de PvdA daarom. 

De partij wil daarom onder meer weten of er na maart 2018 er nog overleg was tussen B&W en de projectontwikkelaar en wat daar is besproken. Verdere vraag is of het tekort aan middeldure woningen wordt gecompenseerd. "De goedkoopste woningen worden verkocht voor een prijs vanaf 299 duizend euro, en dat zijn nog slechts 5 van de 21", licht Van Drooge toe. "Los van het feit dat je van drie ton kan afvragen in hoeverre dit 'middelduur' is, vinden wij zestig vierkante meter wel heel weinig ruimte voor zo'n prijs. Het lijkt erop dat er in het postkantoor nog steeds postzegeltjes worden verkocht."

Uit de krant