Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Hart voor Hilversum pleit voor kap van bomenkap op Anna's Hoeve

Natuur en Milieu

HILVERSUM - 'Kap met kappen'. Dat is de kop van het voorstel - een motie - van Hart voor Hilversum over de bomenkap op Anna's Hoeve. De collegepartij pleit voor nader onderzoek en het stilleggen van die kap.

De felbekritiseerde bomenkap voor de aanleg van de HOV-busbaan is maandag gestart bij Monnikenberg. Medio november verplaatsen de werkzaamheden zich richting Anna's Hoeve. Hart voor Hilversum, dat als oppositiepartij altijd fel tegen de HOV was maar als collegepartij de kaken tot dusver op elkaar hield over dit onderwerp, roept het college van burgemeester en wethouders nu op om met de provincie Noord-Holland in overleg te gaan. 

Er is, aldus Hart, namelijk opnieuw onderzoek nodig nar de gevolgen van de eventuele bomenkap op Anna's Hoeve, de ecologische gevolgen, de geluidsmaatregelen en het effect op milieu en CO2 uitstoot versus schone lucht. Zolang dat onderzoek loopt mag er op Anna's Hoeve geen boom mogen worden gekapt, aldus gemeenteraadslid Regie Redmeijer. 

Zij komt volgende woensdag tijdens de eerstvolgende raadsvergadering met dit verzoek, omdat het laatste onderzoek aangaande de ecologische effectbepaling op Anna’s Hoeve zou zijn verouderd en milieu-aspecten toen niet zijn meegenomen. Bovendien is de laatste jaren - door onder meer de verbreding van de A27 en de komst van de nieuwe woonwijk - meer verkeer in het gebied. 

Tevens verwijst Redmeijer naar de online petitie van Jeroen Pater tegen de bomenkap die inmiddels 6000 keer is ondertekend. 

Uit de krant