De meiden van 't Gooi in actie op een van de velden op De Toekomst in Amsterdam.
De meiden van 't Gooi in actie op een van de velden op De Toekomst in Amsterdam. Foto: SC 't Gooi

Jonge meiden 't Gooi winnen Ajax Partner Cup

Sport

HILVERSUM - Ajax tegen PSV was zondag de eerste vrouwenwedstrijd in de eredivisie die live op televisie was. In de rust van dit topduel stonden ook de meiden van SC 't Gooi onder negen jaar op het veld. De Hilversummers werden gehuldigd als winnaar van de eerste Ajax Partner Cup.

Op uitnodiging van de Amsterdamse voetbalclub, waar 't Gooi een partnerschap mee heeft, deden de Hilversummers mee aan het toernooi. Op De Toekomst in de hoofdstad speelden de zwart-gelen diverse wedstrijden. Het ging zo goed dat de ploeg de finale wist te halen.

In de eindstrijd wachtte Ter Leede uit Sassenheim. In een spannende wedstrijd trok de ploeg van van coaches William Manuputty, Jano Karjadikrama, Kelvin van der Veen en Elias Mselmi aan het langste einde: 3-1 winst. 

Dat betekende dat zij in de rust van de vrouwentopper (PSV versloeg Ajax met 4-1) het veld op mochten komen. Onder het toeziend oog van tweeduizend bezoekers kregen de meiden van 't Gooi de beker uitgereikt. Daphne Koster, tegenwoordig manager van de Ajax-vrouwen, overhandigde de hoofdprijs.

Afbeelding

Uit de krant