Afbeelding

'Analyseer snel waarom armoede stijgt in Hilversum'

Politiek

HILVERSUM - Het college van burgemeester en wethouders moet een analyse maken waarom in Hilversum het aantal minimahuishoudens stijgt, terwijl dat landelijk juist afneemt. In het eerste kwartaal van 2020 moet die rapportage af zijn.

Dat is een deel van de opdracht van de motie die Hilversums Belang vanavond samen met de SP indient tijdens de raadsvergadering. Fractievoorzitter Henk Blok van HB kondigde onlangs al aan dat wethouder Annette Wolthers van Werk en Inkomen het tij snel moet zien te keren.

Volgens de wethouder kent Hilversum een ruimhartig minimumbeleid heeft waardoor de gezinnen relatief meer te besteden hebben dan elders in het land. Ondanks dit beleid stijgt het aantal huishoudens dat onder de armoedegrens leeft - van 3.485 in 2015 naar 3.900 in 2018 - en daarom vinden de indieners van de motie dat B&W dit beleid eens goed onder de loep moeten nemen. 

HB en SP zijn van mening dat het college de ambitie moet omarmen om het tij te keren en de stijgende armoede in Hilversum echt terug te dringen. 

Uit de krant