Petitie bomenkap ontvangen in Haarlem, geen effect op uitvoering plannen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De bomenkap in Monnikenberg is inmiddels al even aan de gang
De bomenkap in Monnikenberg is inmiddels al even aan de gang (Foto: Provincie Noord-Holland)

Petitie bomenkap ontvangen in Haarlem, geen effect op uitvoering plannen

HILVERSUM - De ruim 6.000 handtekeningen zijn in goede orde ontvangen op het provinciehuis in Haarlem. Veel effect hebben de duizenden steunbetuigingen om de bomenkap in Anna's Hoeve tegen te gaan niet. Gedeputeerde Adnan Tekin laat weten dat de plannen gewoon doorgaan.

Donderdag zijn de 6.171 krabbels van de petitie tegen de bomenkap in het Hilversumse natuurgebied aangeboden aan Tekin. Wethouder Annette Wolthers heeft de petitie aan de PvdA'er overgedragen in Haarlem. "Mensen maken zich terecht zorgen als er zoveel bomen gekapt worden. Daarom planten we zoveel mogelijk bomen in het gebied terug", aldus de gedeputeerde.

Stikstofdepositie
Duidelijk is dat de bomenkap, om zo de bundeling van infrastructuur in Anna's Hoeve voor de HOV mogelijk te maken, gaat gewoon door. Alles is rechtsgeldig (verlopen). Tekin verwijst naar het provinciaal inpassingsplan, de vergunningen, de ontheffingen en de kapmeldingen. Daar komt bij dat de aanleg van de busbaan én het verleggen van de Weg over Anna's Hoeve geen stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden tot gevolg hebben.

Beschermen
|"De omliggende Natura 2000-gebieden liggen daarvoor eenvoudigweg op een té grote afstand van het plangebied", is de verklaring van de gedeputeerde. Teven meldt Tekin dat voorafgaand aan de bomenkap in Monnikenberg en Anna's Hoeve al compenserende maatregelen zijn genomen om de flora en fauna in het gebied te beschermen. "Ook de rechter heeft bevestigd dat er voldoende maatregelen zijn genomen", klinkt uit de provinciehoofdstad.

Raad
Woensdag overhandigde initiatiefnemer Jeroen Pater de petitie aan burgemeester Pieter Broertjes. Dat gebeurde voor de raadsvergadering, waar Hart voor Hilversum met een veelbesproken motie kwam om een nader onderzoek te doen naar de gevolgen van de geplande bomenkap voor de aanleg van de HOV-busbaan. Dit voorstel haalde het niet. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>