Vorige week wonnen de rugbyers thuis al ruim van de Haagsche Rugby Club.
Vorige week wonnen de rugbyers thuis al ruim van de Haagsche Rugby Club. Foto: © Bastiaan Miché

Rugby Club Hilversum houdt huis bij Ascrum

Sport

HILVERSUM - De Hilversumse rugbyers haalden zaterdag flink uit bij het Amsterdamse Ascrum. In de hoofdstad eindigde de tweede wedstrijd in de kampioenspoule van de Ereklasse in een eclatante 12-111 zege. 

Eigenlijk was er voor het eerste fluitsignaal al geen sprake van een wedstrijd. De thuisploeg kon maar veertien man in het veld brengen. Die man-meer-situatie wist de gedeeld koploper van de kampioenspoule goed uit te buiten.

Bij rust was het al 0-50. In de tweede veertig minuten ging de ploeg van Marshall Milroy onverstoord verder met try's maken. De Amsterdammers kwamen pas aan het einde van het duel p het scorebord.Na 0-99 wisten zij twee try's te maken: 12-99, waarna Hilversum nog twaalf punten wist bij te schrijven. Josh Casgoine en Sep Visser tekenden gezamenlijk voor acht try's. 

Het is niet voor het eerst dat de recordkampioen zo huishoudt in de Ereklasse. Vier jaar terug wonnen de Hilversummers bijvoorbeeld met 100-0 van Bassets in Sassenheim. 

Zaterdag 26 oktober staat de derby tegen 't Gooi op het programma. Ook de Naarders hebben tien punten uit de eerste twee wedstrijden in de kampioenspoule. De kraker in de Ereklasse begint zaterdag om 15.00 uur op Sportpark Berestein. 

Uit de krant