De aanwezigen genoten volop.
De aanwezigen genoten volop. Foto: Bastiaan Miché

Mijlpaal voor Senioren-Eetcafé in Hilversumse Meent

Buurt / wijk

HILVERSUM - Vooraf hadden de organisatoren niet kunnen bedenken dat het Senioren-Eetcafé de honderdste editie zou bereiken. Maar nu het eenmaal zover is, blijkt wel dat de Hilversumse Meent niet zonder dit initiatief voor ouderen kan.

Het is alweer voor het twaalfde jaar dat de Stichting Hilversumse Meent (wijk- en bewonersorganisatie) een maandelijks een diner voor 60plussers uit de Hilversumse Meent organiseert. Het begon in november 2008 met een diner als experimentele maaltijd- en ontmoetingsactiviteit, destijds geopend door oud-burgemeester Ernst Bakker. En ook nu is de burgemeester nog steeds een graag geziene gast. De aanwezigheid van Pieter Broertjes bij het kerstdiner begint een traditie te worden.

Doel van het eetcafé was en is om ouderen uit de wijk bij elkaar te brengen en de gelegenheid bieden om tijdens een aangenaam etentje nieuwe contacten op te doen en bestaande relaties te onderhouden. Afgelopen vrijdag, tijdens de honderdste editie, was er geen burgemeester aanwezig. Wel was het viergangendiner met zeventig deelnemers (zoals altijd) volgeboekt. Mevrouw Valenkamp was er zelfs voor de 96ste keer bij en werd daarom in het zonnetje gezet. "De belangstelling groeit nog steeds", aldus coördinator Joost Nachbahr, "wat ook niet helemaal vreemd is in een wijk waar 33 procent van de bewoners boven de 65 is."

Het café is vooral mogelijk dankzij de vaste groep van ongeveer twintig vrijwilligers: een , meent Nachbahr, 'gouden groep' die met liefde en plezier de organisatie en uitvoering van het evenement mogelijk maakt. "En -niet in het minst- zorgen die vrijwilligers met vriendelijke en gastvrije benadering voor een ontspannen en geanimeerde sfeer. Veel vrijwilligers draaien al vanaf de beginperiode mee."



Uit de krant