Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run 2020: nieuwe loop en ook een eindfeest

Sport

HILVERSUM - De Hilversum City Run van volgend jaar kent een geheel nieuw onderdeel: de High School Challenge, een drie kilometer lang parcours voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Onderweg, belooft de organisatie, komen de deelnemers diverse special effects tegen om het een echte challenge te maken voor de jeugd.

De organisatie gaat opnieuw uit van tienduizend deelnemers. Ook het parcours en het entertainment eromheen zullen er anders uitzien, al is nu nog niet geheel duidelijk wat er anders is dan andere jaren. Start en finish zijn uiteraard wel gewoon op het Marktplein. Daar is dit jaar voor het eerst ook een eindfeest.

Dat het grootste sportevenement niet in april - zoals voorheen - maar in mei plaatsvindt, komt doordat april al vol zit. Zo is er in die periode onder meer Pasen en Koningsdag (kermis) en ook de marathon van Rotterdam. En begin mei was gezien alle festiviteiten rond 75 jaar bevrijding ook geen optie.

De sportievelingen kunnen verder ook weer gewoon deelnemen aan de City Run prestatieloop, de Business Run, de Bink Family Run en de Bink Kids Run. Vanuit de Gooise Atletiek Club (GAC) lopen diverse teams zich al warm met de loopclinics; zij zullen ook vijf of tien kilometer afleggen. En de Stichting Muziekids is wederom het goede doel van de Hilversum City Run.


Uit de krant