Foto's: Scouting Heidepark.
Foto's: Scouting Heidepark.

Opruimdag Anna's Hoeve: zakken vol troep en zelfs halve bank

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Zakken vol plastic, blikjes en zelfs een halve bank. Dat was de opbrengst zaterdag tijdens de zogenaamde opruimdag in Anna's Hoeve door leden van Scouting Heidepark. 

De jeugdvereniging uit Hilversum-Oost deed dit als deel van hun jaarlijkse opkomst over zwerfafval. "Het is belangrijk dat kinderen al jong het gevolg weten van zwerfafval in de natuur en wat het belang is van goede recycling", verklaard begeleider Thomas Nieuwendijk. "Bovendien krijg je als scout altijd mee dat je je positief moet inzetten voor je omgeving, iets waar we graag het voortouw in nemen. Je merkt ook aan de kinderen dat ze enthousiast zijn en echt een verschil willen maken." 

De leden van 7 tot 16 jaar kregen dit jaar hulp van kinderburgemeester Lise van der Ploeg en acht leden van de Hilversumse kindergemeenteraad. Nadat ze de scouts-belofte hadden afgelegd om zich in te zetten voor een betere omgeving, staken ze als ereleden de handen uit de mouwen. "Het is voor ons een eer dat wij hier vanmiddag aanwezig mogen zijn. Wij vinden het een geweldig idee om samen zwerfvuil op te ruimen", sprak Lise de scouts en vrijwilligers toe. 





Uit de krant