Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Boetes en arrestaties bij verkeerscontroles in Hilversum en Wijdemeren

Politie

HILVERSUM - Bij verkeerscontroles afgelopen donderdag op verschillende plekken in Hilversum en Wijdemeren hebben 27 fietsers een boete ontvangen voor het rijden zonder goede verlichting. Ook een bromfietser is opgepakt voor het rijden op een gestolen scooter.

Een andere verdachte kon geen geldig ID-bewijs tonen en is ook aangehouden, aldus de politie Hilversum op Facebook. De controles waren onder andere op de Oud-Loosdrechtsedijk. Van Riebeeckweg, Vaartweg en de Weg over Anna's Hoeve.

Verder zijn onder meer negen automobilisten bekeurd voor het vasthouden van een smartphone tijdens het rijden. En bij tien bromfietsers is een WOK-status aangezegd; WOK staat voor Wachten op Keuring en betekent dat een bromfiets eerst door het RDW gekeurd moet worden, voordat het weer de weg op mag. De reden van de WOK-status was in alle gevallen een te hoge constructiesnelheid.

De politie schrijft dat er tijdens de komende (donkere) maanden vaker aandacht zal worden besteed aan de verkeersveiligheid en met name op het 'app-verbod', vanwege de afleiding die smartphones in het verkeer veroorzaken, én op fietsverlichting. "Zonder goede verlichting ben je immers niet goed zichtbaar voor andere weggebruikers, zeker nu de dagen korter worden en het weer steeds slechter."


Uit de krant