Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

ChristenUnie: snelheid maken met woningen op Circusterrein

Buurt / wijk

HILVERSUM - Start uiterlijk in het tweede kwartaal van 2020 met een onderzoek voor het ontwikkelen van het Circusterrein en maak hiervoor ambtelijke capaciteit vrij. Met dat voorstel komt de lokale fractie van de ChristenUnie woensdagavond wanneer de gemeenteraad van Hilversum vergadert.

Aanleiding voor deze motie is de mededeling van wethouder Floris Voorink onlangs om pas in 2021 te starten met zo'n onderzoek. De VVD'er wil net als vele anderen dolgraag woningen realiseren op het terrein aan de Diependaalselaan, echter er lopen al zo veel projecten (Stationsgebied, Spoorzone o.a.). 

Bovendien wil de wethouder eerst de buurt goed informeren en zijn er - door de andere klussen - niet genoeg mensen beschikbaar voor de uitvoering. 'Even geduld dus', was eind vorige maand zijn verzoek. 

De ChristenUnie ziet echter geen reden om het onderzoek uit te stellen. Er is namelijk een groot tekort aan woningen en snelheid om nieuwe woningen te realiseren is noodzakelijk. "Het Circusterrein heeft veel potentie en is, gezien het feit dat de gemeente eigenaar is, een goede en redelijk eenvoudige ontwikkellocatie", aldus ChristenUnie-raadslid Tjerk Pelsma. "

In zijn ogen kan het Circusterrein een aanzienlijke bijdrage leveren aan de ambitie van het college om een groot aantal woningen te realiseren. Bovendien bestaat er volgens hem onder de Hilversumse inwoners veel onbegrip als het gaat om het al jarenlang braak liggen van het Circusterrein. 


Uit de krant