Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Bomenkap op Anna's Hoeve start maandag

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Het kappen van bomen aan de oostkant van Hilversum om plaats te maken voor de aanleg van een vrije busbaan en de bouw van een natuurbrug, wordt komende maandag hervat. De komende weken zijn de werkzaamheden ten noorden van het spoor; in Anna’s Hoeve.

Na het kappen gaat de provincie aan de slag met het rooien van de stobben en het afvoeren van kaphout en groen. Eind december is het werk klaar. Het kappen start bij het viaduct aan de Zandheuvelweg en schuift op in zuidwaartse richting naar het spoor toe. 

Vanaf daar wordt verder gewerkt richting de locatie van de toekomstige natuurbrug. Ten slotte worden de bomen die parallel langs het spoor staan tot aan de Anthony Fokkerweg gekapt.

De werkzaamheden zijn tussen zonsopgang en zonsondergang. Zaaggeluiden kunnen geluidsoverlast geven als de werkzaamheden in de buurt zijn van de Anthony Fokkerweg, meldt de provincie Noord-Holland. Het afvoeren van de bomen gaat vanaf het Zandheuvelwegviaduct en de Zandheuvelweg. Het transport duurt een week.

Uit de krant