[Partnerbijdrage] Veiligheid op de werkvloer niet onderschatten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Partnerbijdrage

Veiligheid op de werkvloer niet onderschatten

Goede kennis van veiligheid op de werkvloer is van groot belang. Werknemers met een VCA-diploma hebben die kennis in huis. Vooral in de bouwsector is dit aan de orde. 

Bouwvakkers kunnen met risicovolle situaties op de werkvloer te maken krijgen. Werken op hoogte of in panden die aan veiligheid te wensen overlaten waar juist zij die veiligheid moeten aanbrengen. Dat vraagt om een zekere mate van gespecialiseerde kennis als het om die veiligheid gaat. Een VCA-diploma is daar een belangrijk deel van. 

Je moet weten hoe je gevaarlijke situaties voorkomt

Je moet er niet aan denken dat er op de werkvloer een ongeval plaatsvindt dat had kunnen worden voorkomen als er de juiste maatregelen genomen zouden zijn. Daarom is het enorm belangrijk dat werknemers weten hoe ze gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. En hoe je zo gezond mogelijk je werkdag beleeft. 

ZZP’ers met VCA diploma

Bij VCA gecertificeerde bedrijven werken mensen in uitvoerende functies die een diploma VCA  hebben. Het gaat erom werkzaamheden zodanig voor te bereiden dat ze veilig kunnen worden uitgevoerd. Ook ZZP’ers die voor zo’n bedrijf aan de slag gaan, moeten in het bezit zijn van een VCA (vol) diploma. De kans op een ongeval wordt op deze manier zo klein mogelijk gehouden. 

VCA diploma is tien jaar geldig

Zo’n cursus is in kleine groepen te volgen bij VCA Eindhoven bijvoorbeeld. Het kan overigens ook online worden gevolgd. Proefexamens behoren ook tot de mogelijkheid. Uiteindelijk bestaat het examen uit tientallen multiple choice vragen. Behaal je het diploma dan wordt dit geregistreerd. Je huidige werkgever of eventueel een toekomstige werkgever heeft daarmee de bevestiging dat je dit diploma op zak hebt. Een diploma dat tien jaar geldig is. 

Voorleesexamen voor kandidaten met dyslexie

Een VCA cursus Eindhoven wordt in meerdere talen aangeboden. En bestaat ook een voorleesexamen voor de basiscursus, voor mensen die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld dyslexie. De inhoud en het aantal vragen is gelijk aan het schriftelijke examen. Het tempo kan worden aangepast. De examinator die voorleest mag echter geen extra uitleg geven. De kandidaat mag geen andere vragen stellen dan de examenvraag nog een keer herhaald kan. 

Naast alle aspecten die draaien om veiligheid op de werkvloer, wordt bij een VCA training ook uitgelegd hoe je als werknemer met specifieke gevaren om kan gaan en hoe je moet handelen bij incidenten en noodsituaties. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>