Wolthers: 'Voetgangersgebied centrum herkenbaarder maken'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Fietsen in het wandelgebied. De VVD stelde er opnieuw vragen over.
Fietsen in het wandelgebied. De VVD stelde er opnieuw vragen over. (Foto: Bastiaan Miché)

Wolthers: 'Voetgangersgebied centrum herkenbaarder maken'

HILVERSUM - Hilversum werkt eraan om de entrees van het voetgangersgebied in het centrum herkenbaarder te maken. Dat meldt wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren.

Fietsen in het centrum, het winkelgebied, mag niet, maar gebeurt nog regelmatig, zoals tussen het stuk van de Kerkbrink naar het C&A-plein naar de Bussumerstraat en vice versa. Zeker tijdens de openingstijden van de winkels is dit onwenselijk, zo stelde VVD-raadslid Hidde Fennema in zijn schriftelijke vragen aan de D66-bestuurder. De boel afsluiten voor fietsen en scooters is geen optie, maar wel moet het veiliger worden voor het winkelend publiek.

Wolthers geeft aan dat zij inderdaad kijkt naar het vergroten van de ‘awareness’. Daarmee bedoelt ze onder meer het aanbrengen van duidelijker aanduiding en markering. Een strenger oogje in het zeil houden van de handhavers is eveneens een optie. Wel waarschuwt de wethouder ervoor dat het intensiveren van deze handhaving ertoe leidt dat andere taken dan blijven liggen.

Verder stelt ze dat het voetgangersgebied in het afgelopen jaar al aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker is geworden. Dat heeft alles te maken met het nieuwe fietsbeleid. Fietsen mogen alleen nog maar in de rekken staan of in de nieuwe ondergrondse stalling aan de Zeedijk/Herenstraat. “Dat heeft zeker al vruchten afgeworpen”, stelt Wolthers.

In juni kaartte Fennema dit probleem al tijdens de commissie. Toen zei de wethouder het probleem te herkennen en met de materie aan de slag te gaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>