Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Beboete Hilversummer probeert boa aan te rijden

Politie

HILVERSUM - De parkeerboete die hij woensdagmiddag kreeg leidde tot kortsluiting in het hoofd van een 30-jarige Hilversummer. De man was zo boos geworden dat hij een Amersfoortse buitengewone opsporingsambtenaar (boa) probeerde aan te rijden. De ambtenaar kon net op tijd wegspringen.

Tijdens een parkeercontrole - omstreeks 15.00 uur - op de Leusderweg in Amersfoort constateerde de boa dat de Hilversummer niet betaald had om zijn auto daar te stallen. Dat was de reden om een boete uit te schrijven. 

Toen de boa's iets later hun werk aan het doen waren op de Arnhemseweg kwam de zojuist bekeurde automobilist aanrijden. Hij was boos en gooide de verfrommelde bekeuring op straat. 

Een van de ambtenaren ging voor de wagen staan om het kenteken te noteren. Volgens de boa is de bestuurder daarna zo hard vooruit gereden dat hij opzij moest springen

Nadat de boa melding had gemaakt van het voorval kon de Hilversummer snel worden aangehouden door een motoragent. De 30-jarige Hilversummer zit vast voor verder onderzoek, zo meldt de politie Amersfoort. 

Uit de krant