Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Centrum Hilversum: 'Op naar compacter winkelgebied'

Bedrijven

HILVERSUM - De wil is er om een compacter en daarmee sterker winkelgebied in het centrum te realiseren. Dat is vanaf 2020 een van de speerpunten van Stichting Centrum Hilversum. Retailers die aan de rand van het centrum zitten of in probleemgebieden zullen worden gevraagd of zij willen verhuizen naar het kerngebied.

Hiermee krijgen de ondernemers zelf meer zichtbaarheid, omdat zij meer in de loop zitten dan dat in de randgebieden het geval is. Tevens wil Centrum Hilversum hiermee een goede slag slaan in de strijd tegen de leegstand. 

Verplaatsingscoach
Hoewel het volgens Kjeld Vosjan, die dinsdag in het oude C&A-pand de plannen voor 2020 toelichtte, in Hilversum qua meters allemaal nog wel meevalt, blijken de lege winkels bij de ondernemers een grote zorg te zijn. Vosjan zegt dat de concentratie van retailers in het centrum een kwestie van de lange adem is. Hij denkt eraan een verplaatsingscoach aan te stellen die met de ondernemers - bijvoorbeeld op de Havenstraat - het gesprek aangaat om naar het kerngebied te verkassen.

Centrum?
Centrum Hilversum is met de gemeente in gesprek om financiële middelen ter beschikking te stellen voor diegenen die inderdaad aangeven te willen verhuizen. Hierover is nog geen akkoord, bevestigde de centrummanager. Direct kwam de vraag uit de zaal wat dan wél tot het centrum behoort ('s-Gravelandseweg, Bussumerstraat). Die discussie volgt nog, aldus Vosjan.

Uit de krant