Partnerbijdrage

Bewuster omgaan met autobezit, het kan!

Bewuster omgaan met autobezit, het kan!

De deeleconomie is steeds bekender aan het worden en er worden vaker vraagtekens geplaatst bij het consumentisme. Ook in vervoer speelt deze tendens een steeds grotere rol. Autodelen begint een bekend begrip te worden, voornamelijk in de grotere steden. Bewuster omgaan met autobezit heeft dan ook meerdere voordelen. 

Vraag en aanbod komen samen

De bekendste deeleconomieën zijn de peer-to-peer platformen waarop vraag en aanbod op een marktplaats bij elkaar worden gebracht. Zulke marktplaatsen bestaan voor allerlei soorten goederen, maar ook de vervoerssector heeft tegenwoordig een grote vinger in de pap. Een autodeelplatform zoals SnappCar brengt bijvoorbeeld auto-eigenaren in contact met mensen zonder auto. Op die manier wordt de status quo van autobezit op de schop genomen en kan er bewuster om worden gegaan met autobezit.

Een auto delen rond Utrecht

Utrecht is een dichtbevolkte stad en het is daardoor te verwachten dat juist in een gebied als Utrecht het autodelen goed aanslaat. Een auto huren in Utrecht is dan ook gemakkelijk doordat er een groot aanbod is en er altijd wel een auto in de buurt te vinden is. Kijk op de app of website, kies een beschikbare auto in de buurt en maak de deal. Een auto huur je nu in een handomdraai.

Voordelen van het autodelen

Naast dat het voor auto-eigenaren een financieel voordeel oplevert om hun auto te verhuren wanneer ze hem zelf niet gebruiken, scheelt het voor huurders ook in kosten die komen kijken bij het bezit van een auto. Daarnaast zorgt het delen van auto’s voor minder auto’s op de weg doordat er bewuster wordt omgaan met de auto’s die we nodig hebben, met als gevolg minder uitstoot van CO2. Het samenbrengen van vraag en aanbod brengt dus op vele vlakken voordelen met zich mee. 

Meer berichten