Afbeelding
Foto : Max Miché

Ook na overleg met gedeputeerde geen duidelijkheid over geluidsscherm A27

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voorlopig blijft het ongewis of er een geluidsscherm komt langs de A27 bij Hilversum. Bewoners van de West-Indische buurt pleiten en strijden daar al jaren voor. Gedeputeerde van Noord-Holland Adnan Tekin blijkt hier nog geen uitsluitsel over te kunnen geven.

Dat meldt verkeerswethouder Annette Wolthers in een brief aan de bewoners en de raad. De D66-wethouder zegt dat er op 17 oktober een bestuurlijk overleg mobiliteit is geweest met de provincie en de gemeenten Hilversum, Laren en Blaricum. 

"Gedeputeerde Tekin heeft in het overleg aangegeven dat wat het coalitieakkoord betreft op dit moment de kaders bepaald worden waarin het leefbaarheidsfonds werking zal hebben. Het is dus voorlopig niet mogelijk om te zeggen of dit het geval zal zijn bij de A27", schrijft Wolthers.

Wellicht dat de maatregelen door de stikstofproblematiek wat zoden aan de dijk zet. Op 13 november heeft de regering immers besloten dat de maximumsnelheid op de snelwegen overdag - tussen 6.00 en 19.00 uur - te verlagen naar 100 kilometer per uur. Waarschijnlijk gaat dit in maart 2020 in.

Wolthers meldt wel dat het effect voor de Hilversumse wijk waarschijnlijk gering is. "Wat geluid betreft is de nachtperiode maatgevend, waarin de maximum snelheid op de A27 120 kilometer per uur blijft, terwijl voor de periode overdag het vrachtverkeer de meest bepalende factor voor de geluidbelasting is."

Uit de krant