Afbeelding
Foto: gemeente Hilversum

MRA steunt pitch sleutelgebied Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - In het raadhuis was er al goede hoop dat de vernieuwde pitch - een verruimd sleutelgebied - goed zou vallen bij de Metropoolregio Amsterdam. Dat bleek geen gekke gedachte, want Hilversum kan inderdaad rekenen op steun van de MRA.

Gisteren deed wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening de pitch bij de MRA. Ook regiobestuurder Alexander Luijten was hierbij aanwezig. Hilversum wil langs het spoor woningen realiseren. Het gaat dan niet alleen om de spoorzone en het Stationsgebied, maar hier horen ook het Arenapark, langs het spoor in Noord en het Media Park bij. 

Twee weken geleden kondigde Voorink aan dat het Hilversum het zogeheten sleutelgebied, het te ontwikkelen gebied, ging verruimen. Tot 2040 wil Hilversum in totaal 10.000 extra woningen hebben gerealiseerd. Bij die opgave heeft de gemeente hulp nodig en daarom klopte zij aan bij de MRA voor extra middelen, zoals geld en ambtelijke capaciteit.

Voorfase
Voorink benadrukte twee weken terug dat het een pitch betreft. Hij noemde dat een 'voorfase van een plan'. De komende periode moeten de plannen duidelijker worden en volgen gesprekken met de politiek en de inwoners. Doel van dit alles is om Hilversum aantrekkelijk te houden. Meer woningen zijn nodig, maar ook moeten er slagen gemaakt worden op het gebied van werkgelegenheid en mobiliteit.

En nu is er dus goed nieuws voor Hilversum. De steun van de MRA 'geeft Hilversum en Gooi en Vechtstreek nieuwe mogelijkheden in de vormcapaciteit, kennis en kunde en financiële middelen om voor grote vraagstukken op het gebied van wonen, werken, landschap en mobiliteit goed oplossingen te bedenken', meldt de gemeente in een persbericht. 

Goed politiek gesprek nodig
Wethouder Floris Voorink laat weten dat de gemeenteraad van Hilversum inmiddels een eerste beeld heeft gekregen van de stapeling van opgaven over wonen, werken en mobiliteit. "Dit op basis van informatie die wij in het kader van de omgevingsvisie voor Hilversum en de regio in november hebben verzameld", aldus de wethouder. "De opgaven voor wonen, werken en mobiliteit zijn zo groot dat het college en de gemeenteraad zich realiseren dat er nu een goed politiek gesprek nodig is over de toekomst van Hilversum."

Grotere gereedschapskist
Daar voegt Voorink aan toe dat Hilversum en Gooi en Vechtstreek sinds gisteren wel weer een grotere gereedschapskist. "Dat helpt ons om de toekomst handen en voeten te geven. Wij zijn blij met de helpende hand van de Metropoolregio Amsterdam. Omgekeerd is de Metropoolregio blij datHilversum en Gooi en Vechtstreek aanhaken. De komende tijd gaan wij met de gemeenteraad en de regio verder in gesprek over onze vraagstukken voor de toekomst.”


Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief