[Partnerbijdrage] Vissen als sport best goed voor de gezondheid
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Partnerbijdrage

Vissen als sport best goed voor de gezondheid

Stilzitten met een hengel in je hand of uren turen naar een dobber? Dat blijkt beter voor de gezondheid dan je denkt.

Heb jij je voornemens voor het nieuwe jaar al onder de loep genomen? Het zal niemand verbazen dat dat in de meeste gevallen gaat om gezonder eten en meer bewegen. Wat ga je dan doen?

Naast hardlopen is sportvissen populair

Een rondje hardlopen is waar veel mensen aan denken. Het scoort hoog als we het hebben over goede voornemens, maar er zijn meer sporten die aantrekkelijk zijn voor veel mensen. Sportvissen is er daar een van, maar of je dat de nodige beweging geeft, valt te betwijfelen. 

Toch kiezen heel veel mensen voor deze sport die in 2018 op 3 stond in de top 10 van de meest populaire sporten in Nederland. Ruim 570 duizend mensen zijn lid van de bond Sportvisserij Nederland. Dan hebben we het over negenhonderd lokale hengelsportverenigingen en regionale federaties, via welke je een vispas kunt aanvragen. Dan zijn er nog een magazine over vissen en televisieprogramma’s die veel kijkers trekken. Sportvissen is een hit! 

Voetbal blijft het meest populair

Buitensporten blijken sowieso het meest populair in Nederland. Je kunt wel raden welke hoog scoren. Voetbal blijft de meest populaire. De KNVB registreert ruim 1,2 miljoen leden. Daar horen ook zaalvoetbal, strandvoetbal, straatvoetbal, schoolvoetbal, G-voetbal (voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking) en 45+ voetbal bij. Er zijn maar liefst meer dan drieduizend voetbalverenigingen in Nederland. 

Zeventienhonderd tennisverenigingen

Na voetbal volgt tennis als de op een na meest populaire sport. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) telt maar liefst zeshonderdduizend leden verbonden aan zeventienhonderd verenigingen. Menig sportliefhebber tennist in de zomer buiten en in de winter binnen in een tennishal. Cowboysbag vol werkdossiers achter je laten in de kleedkamer en lekker een balletje slaan. 

Welke sport je ook beoefent, het is in alle gevallen goed voor de gezondheid. Je lijf wordt er sterker van, je hoofd raakt leeg. Na een uurtje sporten kun je er weer tegenaan en ga je met een ander gevoel met je laptop in je laptoptas 15,6 inch richting het werk. 

Waarom sportvissen veel mensen goed doet

Een groot aantal mensen kiest daarvoor. Lekker in de frisse lucht. Dat laatste is mogelijk dat wat sportvissers zo aanspreekt. Echt veel beweging krijg je er niet door, maar het maakt wel het hoofd leeg en de stilte en rust zullen zeker ook veel mensen goed doen. Niet zo gek dus, dat vissen. 

Wie dan toch aan de nodige beweging wil toekomen, kan mogelijk nog een rondje gaan hardlopen. Het gemak van direct starten als je de voordeur achter je dichtslaat spreekt veel mensen aan. Het is een laagdrempelige sport waar iedereen zijn voordeel uit kan halen, mits je het goed doseert. 

Atletiek staat op 8 in de top 10

Niet alle hardlopers zijn aangesloten bij een atletiekvereniging. Er zijn dan ook veel meer lopers dan de ruim 140 duizend leden van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. En het aantal neemt nog ieder jaar toe. Een groot aantal mensen zet bij thuiskomst de Ted Baker tas in de hal en trekt direct de hardloopoutfit aan om een ronde te doen. 

Atletiek is uiteraard meer dan hardlopen alleen. Denk ook aan hoogspringen, speerwerpen, verspringen en dergelijke. Atletiek staat op nummer 8 in de top 10 van meest populaire sporten in Nederland. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>