[Partnerbijdrage] Frank en Rogier, je kent ze wel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Partnerbijdrage

Frank en Rogier, je kent ze wel

Het is een kijkcijferhit. Naast Martien Meiland en Britt Dekker zijn het voor SBS6 toch wel Frank en Rogier die de kijkers bekoren. Toch is er ook kritiek. 

Mensen hebben er flink wat over te zeggen. Het vierde seizoen van het televisieprogramma Paleis voor een Prikkie is voer voor social media. Op twitter kwam begin vorige maand veel kritiek op het stel Joop en Claudia Dassen uit Huizen die hun vijfde kind verwachtten en nauwelijks geld hadden. 

Het ging de interieurstylisten aan het hart

Dat was te zien aan onder meer de weinig meubels die er in de huiskamer stonden. Zelfs een eethoek ontbrak. Interieurstylisten Frank en Rogier ging het aan het hart en richtten de sober ingerichte woonkamer opnieuw in. De extravagante heren kwamen met een nieuwe bank en de ontbrekende eethoek.

De kritiek was dan ook niet gericht op Frank en Rogier zelf, maar op het stel dat kandidaat was in het programma. Hij doet vrijwilligerswerk bij de voedselbank en het gezin leeft op een absoluut minimum. Toch ziet de positief gestemde Claudia de toekomst zonnig in: ‘Waar we vier monden kunnen voeden, kunnen we ook vijf monden voeden’. Joop is het daar hartgrondig mee eens,” zo schreef de Telegraaf. 

De kritiek op twitter betrof niet de inrichting van het huis, maar de leefwijze van de bewoners. “Waarom neem je vijf kinderen als je allebei geen baan hebt?”, was een van de reacties van mensen die via twitter reageerden. 

Frank en Rogier zijn dé ontdekking in tv-land

Volgens SBS6 zijn Frank Jansen (72) en Rogier Smit (44) dé tv-ontdekking van de afgelopen tijd. In navolging van het succesvolle programma Steenrijk, Straatarm, dat ze eerder maakten, creëren ze in het huidige tv-programma voor mensen die het minder goed hebben een nieuwe inrichting van de woonkamer. Met een budget van slechts 250 euro scoren ze meubels en accessoires, meestal in kringloopwinkels of via marktplaats waar alles te koop is, van kleding, kapten and son tot aan stoelen, kasten en alle mogelijke prullaria om een huis mee in te richten. 

De heren zelf zijn een luxe leven gewend. Zij zijn wel de types voor kwaliteitsproducten zoals stijlvolle merkkleding en een Burkely tas. Toch zegt Frank aan de media: “Toen de producenten met het voorstel kwamen riep ik: Dit is godsonmogelijk. Uiteindelijk lukt het je toch, door heel creatief te zijn. Voor het eerst van mijn leven ging ik naar de kringloop en mijn ogen vielen bijna uit mijn kassen. Je kunt daar fantastische dingen kopen voor heel weinig geld.”

Oudere man kiezen voor het geld

Het stel spreekt ook zelf tot de verbeelding bij het kijkend publiek. Frank is bijna dertig jaar ouder dan Rogier en ze zijn jaren geleden al getrouwd. Rogier kreeg te maken met nare vooroordelen. Boze tongen beweerden dat hij een golddigger zou zijn. “Er wordt al snel gedacht dat je een oudere man kiest voor zijn geld. Belachelijk! Bovendien weten mensen helemaal niet wat Frank op zijn rekening heeft staan. Voor mij heeft het nooit uitgemaakt. Ik wil mij vooral gelukkig voelen en dat kan bij zowel een jonge als een oudere man,” vertelde hij eerder aan het blad Story. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>