Oosterengweg vanaf 30 maart anderhalf jaar dicht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Artist impression van de spoorwegonderdoorgang.
Artist impression van de spoorwegonderdoorgang. (Foto: Provincie Noord-Holland)

Oosterengweg vanaf 30 maart anderhalf jaar dicht

HILVERSUM - Aannemer BAM begint maandag 30 maart met de grote klus op de Oosterengweg. Dit is de dag waarop begonnen wordt met de spoorwegondergang en de aanleg van de vrije busbaan. Vanaf die dag is de weg dicht voor alle verkeer.

Dat maakt de provincie Noord-Holland vandaag bekend. Deze klus die in eerste instantie tweeënhalf jaar leek te gaan duren, moet volgens Haarlem anderhalf jaar gaan duren.

Als voorbereiding hierop is in december al een tijdelijke spoorwegovergang aan de Mussenstraat gerealiseerd. Deze is bedoeld voor voetgangers, fietsers en hulpdiensten. Ook het Venetapark moet goed bereikbaar blijven daarom wordt nu een extra weg aangelegd.

De onderdoorgang - geen tunnel, want die zijn langer dan 250 meter - en de vrije busbaan zijn onderdeel van het hoogwaardig openbaar vervoer, ook wel bekend als het HOV-tracé. Het gaat om een betere en snellere busverbinding tussen Huizen en Hilversum. 

Nu de afsluiting van de Oosterengweg daadwerkelijk in zicht komt, komen er steeds meer vragen naar omleidingsroutes, zo meldt HOV in 't Gooi. Met de auto zijn er niet zoveel alternatieven. Binnen Hilversum is 'de fiets waarschijnlijk het snelst´ luidt het advies. Verder stelt HOV in 't Gooi voor zoveel mogelijk gebruik te maken van de ring A1/A27. 

Op donderdag 23 januari verzorgt HOV 'T Gooi een informatiemarkt. Begin 2020 start zij met een campagne om bewoners, ondernemers en weggebruikers te attenderen op de naderende afsluiting van de Oosterengweg. <SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>