Podotherapeut Wietske Hiddink behandelt een patiënt in haar praktijk.
Podotherapeut Wietske Hiddink behandelt een patiënt in haar praktijk. Foto: © Bastiaan Miché
Advertorial

RondOm Podotherapeuten helpt u stap vooruit

Bedrijven

HILVERSUM - Bij RondOm Podotherapeuten kun je terecht voor voetklachten en klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van voeten zoals knie-, heup- en rugklachten.

Podotherapeut en bewegingswetenschapper Wietske Hiddink, van praktijk RondOm Podotherapeuten in Medisch Centrum Dudok Park, vertelt dat voetklachten onder andere kunnen ontstaan door de verkeerde stand van de voeten. "Een podotherapeut kan iedereen, van jong tot oud, helpen met (pijn)klachten aan voeten, knieën, heupen of rug. Een goede voetstand is de basis om te bewegen en daarom heel belangrijk. 

Als podotherapeut kijk je altijd naar een passende oplossing. Waar komt de klacht vandaan en wat voor effect kan het hebben voor de voeten, knieën, heupen of rug."

Kinder- en sportpodotherapie
"Bij kinderen rond de vijf jaar kan een klacht ontstaan omdat hun voeten naar binnen staan, waardoor ze vaak struikelen. Tijdens een onderzoek bekijk ik het staan, lopen en bewegen van de voeten om te oordelen of het inderdaad afwijkend is. Als dat zo is, is het probleem vaak op te lossen met een schoenadvies, podotherapeutische inlegzooltjes of we verwijzen door naar een kinderfysiotherapeut. Ook zien we vaak bij kinderen vanaf een jaar of twaalf die een groeispurt ingaan en actief aan het sporten zijn dat ze blessures krijgen aan hun enkels of knieën. Doordat het lichaam groeit, groeien de botten sneller dan de spieren waardoor het kan voorkomen dat de voeten minder stabiel zijn als je regelmatig sport. Ben je aan het trainen voor bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd en heb je bepaalde loopklachten? Dan kunnen we je ook helpen. We gaan dan kijken wat voor soort hardloopschoenen je draagt en of de oplossing podotherapeutische sportzolen zijn."

Bedrijfspodotherapie
In de praktijk worden ook mensen behandeld die veel staan of lopen tijdens hun werk. "Door dit werk kan het voorkomen dat je pijnklachten in je voeten krijgt door de hoge belasting. Bij deze klachten is een schoenadvies al vaak de oplossing, omdat veel mensen niet de juiste schoenen dragen."

Diabetespodotherapie
"Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op voetproblemen. Een podotherapeut gaat kijken of een patiënt voetverzorging nodig heeft van een (medisch) pedicure omdat er geen wondjes op je voet mogen ontstaan. Ook geven we voorlichting en schoenadvies. Op latere leeftijd kan het voorkomen dat je tenen anders gaan staan. Je grote of kleine teen kan bijvoorbeeld scheef staan richting je tweede teen. Een mogelijke oplossing is een teenorthese, zodat de stand van je tenen goed blijft. Voeten zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam. Je loopt er altijd op. Als je voetpijn hebt, zie je dat mensen minder goed in hun vel zitten. Het mooie van mijn vak is dat er altijd wel een oplossing is voor klachten aan je voeten."

Je kunt altijd rechtstreeks contact opnemen via 088-1180500. "We hebben praktijken in Medisch Centrum Dudok Park, Gezondheidscentrum Artsenij, Medisch Centrum Liebergen, Huisartsenpraktijk De Vaart, Medisch Centrum de Eedenburgh en Woondienstencentrum Lopes Dias." Meer informatie is te vinden op www.rondompodotherapeuten.nl.

Uit de krant