[Partnerbijdrage] Elektrische haarden hebben de toekomst
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Partnerbijdrage

Elektrische haarden hebben de toekomst

Er zijn veel manieren om met een kachel sfeer in je woonkamer te creëren. Een houtkachel is bijzonder sfeervol en heeft natuurlijk een authentieke look. De rook uit de schoorsteen kan in de buurt voor overlast zorgen. Wist je dat zelfs een op de drie Nederlanders wel eens last heeft van houtvuur? Of dat nu voortkomt uit de open haard of van de barbecue. Een gashaard is lange tijd populair geweest. De laatste tijd hoor je echter alleen maar nieuws over een Nederland zonder aardgas. Daar zit je dan met je gashaard. Deze ontwikkelingen leiden er wel toe dat er een verandering gaande is. De elektrische haarden hebben in dat opzicht de toekomst.

Toenemende populariteit elektrische haarden

De opkomst van elektrische haarden is overigens al lange tijd geleden ingezet. De toenemende populariteit heeft alleen een extra zetje gekregen door de ontwikkelingen. Er zijn dan ook veel voordelen verbonden aan elektrische haarden. De innovatieve technieken hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er sprake is van een authentiek vlammenspel. Dat is een belangrijke voorwaarde om een unieke sfeer in je woonkamer te realiseren. Het authentieke vlammenspel van elektrische sfeerhaarden is levendig en realistisch.

Naast de natuurlijke uitstraling van het houtvuur zijn er nog veel meer voordelen. Je hebt bijvoorbeeld geen afvoer nodig. Als die niet aanwezig is, hoeft er dus ook geen hak- en breekwerk plaats te vinden. Het enige wat je nodig hebt om het vuurtje te laten branden, is een stopcontact. De installatie is dan ook bijzonder eenvoudig. Je plaatst de elektrische sfeerhaard waar je deze wilt hebben en sluit de stekker aan op netstroom. Er komt bij het plaatsen van een houtkachel of gashaard veel meer werk kijken. Er zijn bovendien modellen die geschikt zijn om ook warmte te verspreiden. Je haalt daarmee een verwarmingssysteem en sfeerhaard ineen in huis.

Duurzame toekomst verzekerd met elektrische haard

De voordelen van elektrische haarden spreken al voor zich. Daarnaast is er nog een belangrijk aspect. Er is namelijk sprake van een duurzame toekomst als het om elektrische haarden gaat. Het is nu eenmaal het doel om in de toekomst van aardgas af te stappen. Dat gaat voor de een sneller dan voor de ander. Er zijn al veel huizen en nieuwbouwwoningen die helemaal geen gasaansluiting meer hebben. Dan blijft er een keuze tussen een houtkachel of elektrische haard.

Geen uitstoot met elektrische sfeerhaard

Wat heeft dan denk je de toekomst? De elektrische sfeerhaard natuurlijk. Zeker in het kader van de vervuilende uitstoot. In het kader van duurzaamheid wint de elektrische haard het dan weer van de houtkachel. Het RIVM heeft laten weten dat fijnstof als gevolg van houtverbranding ook schadelijk is. Zelfs net zo schadelijk als andere verbrandingsbronnen fijnstof veroorzaken, zoals in het verkeer. Dat wil overigens niet zeggen dat er een verbod op houtkachels komt. Wel is het verstandig om bij jezelf na te denken waar jij de voorkeur aan geeft als het gaat om de duurzaamheid. Er is overigens een stookalert dat aangeeft of het wel of niet verstandig is om de houtkachel aan te steken. Bij een elektrische haard hoef je daar in elk geval geen rekening mee te houden.

Denk je ook dat elektrische haarden de toekomst hebben? Dan is het fijn om te weten dat de keuze op dit gebied echt enorm is. De modellen zijn met allerlei designs uitgevoerd en in uiteenlopende kleuren. Een zwarte elektrische haard is verreweg nog altijd het populairst. Dat wil niet zeggen dat jij daar ook voor moet kiezen. Wit, grijs, betonlook, bruin en antraciet zijn eveneens fraaie kleuren. Wist je ook dat er veel keuze is als het gaat om het vuurzicht? Bijvoorbeeld van voren, driezijdig, tweezijdig, doorkijk of hoek.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>