Meijndert Ruitenberg en Ed Bakker, de gezichten van wijkcentrum De Geus, namen de plaquette vereerd in ontvangst.
Meijndert Ruitenberg en Ed Bakker, de gezichten van wijkcentrum De Geus, namen de plaquette vereerd in ontvangst. Foto: ©Bastiaan Miché

Gezichten van De Geus ónze Hilversummers van 2019

Mensen

HILVERSUM - Waar de plaquette exact komt te hangen, is nog niet helemaal duidelijk. Zeker is wel dat 'het bewijs' dat ze Hilversummer van het Jaar 2019 zijn een mooie plaats krijgt in De Geus, het wijkcentrum dat al vijf jaar zelfstandig draait en het langer volhoudt dan menigeen gedacht had.

Meijndert Ruitenberg en Ed Bakker, de buurman en buurman van het buurthuis in Oost, zijn er een beetje stil van. Dat zij deze eretitel hebben mogen ontvangen, is een grote verrassing voor ze. 

Voor onze redactie was het een abc'tje. De Geus draait al vijf jaar zelfstandig. Bijna zonder subsidie weten de vele vrijwilligers, Ruitenberg en Bakker zijn de gezichten van het buurthuis aan de Geuzenweg, het te redden. Voor iedereen staat de deur open, zoals begin dit jaar ook voor de mensen van DAC/WESPP dat de deuren gesloten zag worden. Korte lijnen, geen woorden, maar daden en soms een beetje rebels. Het blijkt een goede handleiding om het wijkcentrum succesvol te laten zijn.

Sinds 2015 reikt De Gooi en Eembode deze award uit. Deze eretitel gaat naar personen of instanties die zich het afgelopen jaar op een inspirerende manier inzetten en een bijdrage leveren aan een positief beeld van Hilversum. Onze redactie bepaalt wie hiervoor in aanmerking komt en zet de Hilversummer van het Jaar in de laatste editie van het jaar in het zonnetje.

In de (digitale) krant of vanmiddag op deze website een uitgebreid interview met Meijndert Ruitenberg en Ed Bakker.

Uit de krant