Lichtjestocht op en rond Anna's Berg maandag.
Lichtjestocht op en rond Anna's Berg maandag.

Alternatief oud en nieuw moet zorgen voor ontmoeting

Buurt / wijk

HILVERSUM Na een kleine eenvrouwsactie bij de laatste jaarwisseling pakt Ineke Gnodde-Bruijn het dit jaar grootser aan. Met steun van onder andere Versa Welzijn, de gemeente, een moeder uit de Astronomische Buurt en een aantal bewoners van Almansweide, verzorgt de betrokken Hilversumse een alternatief oud en nieuw op Anna's Berg.

"Het leeft wel. Ik merk dat het een beetje op gang komt", aldus de initiatiefneemster. Hoeveel mensen er komen, durft ze niet te schatten. Met dit evenement wil zij voornamelijk ouders met jonge kinderen uit de buurt trekken. Zij zijn toch vaak aan huis gekluisterd en veel kinderen zijn bang voor vuurwerk. 

Daarnaast wil zij hiermee voor reuring en ontmoeting zorgen. In Oost is er weinig tot niets voor deze doelgroep en als mensen - uit de buurt - elkaar treffen bij een gezellig evenement dan bevordert dat de sociale cohesie.

Het evenement op Anna's Berg duurt maandag 30 december een klein uur. Het is rond 19.15 uur verzamelen bij het appartementencomplex aan het Klaas van Beeckpad voor de muziek- en lichtjesoptocht. Daarna gaat het gezelschap met lampionnen de berg op. 

Diverse muzikanten passeren de revue. Na 20.00 uur kunnen de deelnemers warme chocolademelk drinken bij de organisatoren van Almansweide. Tussen 15.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in wijkcentrum St. Joseph een eigen lampion maken. De kosten hiervoor bedragen 50 eurocent per lampion.

Uit de krant