De winnaars van vorig jaar: Bianca Verweij en Annette Wolthers.
De winnaars van vorig jaar: Bianca Verweij en Annette Wolthers. Foto: Bastiaan Miché

Stembussen voor Politicus van het Jaar open

Politiek

HILVERSUM - Vijf zijn er man, vijf vrouw. Twee zijn wethouder, acht raadslid. En vijf van de tien genomineerden voor Politicus van het Jaar 2019 in Hilversum vertegenwoordigen een collegepartij, de andere helft zit in de oppositiebanken. De stembussen zijn geopend.

Ieder jaar houden De Gooi en Eembode en het Politiek Debat Hilversum de verkiezing voor beste politicus van Hilversum. Behalve de vakprijs waarin de politici elkaar beoordelen, is er ook de publieksprijs: De Frans Vrolijk Award, ooit in het leven geroepen door Hilversummer (en oud-raadslid) Marco van Stralen.

Net als vorig jaar heeft een jury, bestaande uit verslaggevers van deze krant en vertegenwoordigers van het Politiek Debat en Hilversum Verbonden, de genomineerden voor de publieksprijs uitgekozen. Dat zijn er dit keer tien. 

De namen zijn op volgorde van de grootte van de partij: Ria de Jong-Schrijvers (Hart voor Hilversum), Annette Wolthers (D66), Arno Scheepers en Hidde Fennema (beiden VVD), Lex van Waarden (GroenLinks), Gerben van Voorden (CDA), Femke van Drooge en Jacqueline Kalk (beiden PvdA), Pierre van Rooden (SP) en Aafke Vreugdenhil (ChristenUnie).

De winnaars van vorig jaar waren SP-fractievoorzitter Bianca Verweij (publieksprijs) en wethouder Annette Wolthers (vakprijs). 

Stemmen kan de komende paar dagen op de website www.politiekdebathilversum.nl.

Uit de krant