Afbeelding
Foto: AlexAsprey

Procol Harum in originele bezetting naar de Vorstin

Cultureel

HILVERSUM - Met veel trots maakt Podium de Vorstin bekend dat de Britse band Procol Harum, in originele bezetting, op zaterdag 19 september optreedt in het Hilversumse poppodium. 

"De muzikanten, sinds het begin van de jaren zestig bij elkaar, gaan de geschiedenis in als de wegbereiders van de progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren vaak veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten", vertelt de Vorstin in het persbericht.

Het poppodium vervolgt: "Zanger Gary Booker zal zo ruim vijftig jaar na hun ontmoeting in 1971 samen met tekstschrijver Keith Reid op het podium staan en nemen de originele band leden van de samenstelling uit 1967 mee."

Een van hun bekendste liedjes is A Whiter Shade of Pale. Deze song behaalde tot twee keer toe de nummer 1-positie in de hitparade en is jaarlijks terug te horen in de Top2000. Dit jaar staat het op plek 162. Andere bekende nummers (uit de jaren 70 in dit geval) zijn Nothing but te Truth en Pandora's Box

Kaarten voor dit optreden kosten in de voorverkoop 42,50 euro, inclusief servicekosten. Meer informatie is te vinden op www.devorstin.nl

Uit de krant