Het Top2000-café trok afgelopen week 36.000 bezoekers.
Het Top2000-café trok afgelopen week 36.000 bezoekers. Foto: Karin van Leeuwen

Beeld en Geluid telt in 2019 215.000 bezoekers

Cultureel

HILVERSUM - Op de laatste dag van het jaar maakt Beeld en Geluid bekend dat zij 215.000 bezoekers heeft mogen verwelkomen in 2019. Dat zijn er 15.000 meer dan het jaar ervoor.

De maand december is altijd een goede maand voor het museum aan de Media Parkbpulevard 1. Vooral in de laatste week als NPO Radio 2 de Top2000-uitzendingen in het café in Beeld en Geluid verzorgt. In de laatste zeven dagen kwamen 36.000 mensen langs.

Daarnaast meldt de organisatie zelf dat de tentoonstelling Serieus grappig een goede publiekstrekker is geweest. Dat gaat ook op voor de vele activiteiten die met 100 Jaar Radio te maken hebben gehad. " Zo stapten kinderen in de huid van een echte radiomaker in de KinderRadioFabriek, luisterden bezoekers live mee met de bekendmaking van de Onvergetelijke Luisterlijst en vierden radioliefhebbers de verjaardag van het medium tijdens het Grote 100 Jaar Radio Festijn", is de uitleg. 

Verder verwelkomde Beeld en Geluid afgelopen zomer voor het eerst het Tourcafé van NPO Radio 1 en werd onder meer Felix Meurders via een hommage in de Beeld en Geluid Wall of Fame. 

Het onderwijsportal Beeld en Geluid op school is dit jaar gelanceerd, waarmee het archief beter toegankelijk is gemaakt voor scholen en het nationaal instituut ontving de internationale top op het gebied van audiovisuele archivering tijdens JTS en IASA.

Tot slot tekenden Beeld en Geluid en COMM (nu Beeld en Geluid Den Haag) een overeenkomst waarin de bestuurlijke samenwerking tussen beide partijen werd bekrachtigd. 

Ook op de eerste editie van het Tourcafé kwamen mensen van heinde en verre naar Beeld en Geluid.

Uit de krant