Voorbeeld van hoe het er dit jaar al uit moet komen te zien.
Voorbeeld van hoe het er dit jaar al uit moet komen te zien. Foto: Hilversum Marketing

Snel beginnen met realisatie van de 'Kwekerij’ op Stationsplein

Algemeen

HILVERSUM - Het duurde even voordat alle seinen op groen stonden, maar nu is het dan tijd om door te pakken met de 'Kwekerij’, ofwel de tijdelijke invulling van het grasveld op het Stationsplein, hoek Schapenkamp. Hilversum Marketing wil snel met de herinrichting aan de slag. Dat gaat begin 2020 dan ook gebeuren.

Om de 'Kwekerij' te kunnen realiseren, moesten er eerst tien bomen gekapt worden. De fractie van de SP was 'not amused' over deze bomenkap en stelde daar vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. B en W zeiden dat er niets mis was met de bomenkap. Daar was geeneens een vergunning voor nodig. 

Reuring
Tevens verklaarden zij achter het plan te staan om op dit stukje Hilversum meer reuring te creëren totdat het Stationsplein echt op de schop gaat als onderdeel van de herontwikkeling van het stationsgebied. Meer reuring is wat Hilversum Marketing-directeur Jeroen Kreijkamp beoogt met de 'Kwekerij’. Deze tijdelijke nieuwe locatie moet een plek worden voor inwoners én reizigers van ontmoeting, beweging, groen en cultuur.

Stadspark
Samen met lokale ondernemers en organisaties is het afgelopen jaar gewerkt aan een concept voor een nieuw stadspark. Inmiddels is de vergunning verstrekt en is de opdracht ondertekend om begin 2020 te starten met de realisatie van de ‘Kwekerij’, het houten grid en het openbaar zitgedeelte.

Festivals
Belangrijk aspect van de bouw is dat alle elementen opnieuw te gebruiken zijn. Een bedrijf uit Utrecht is gespecialiseerd in de bouw van tijdelijke constructies op festivals en andere evenementen en doet dat nu ook voor de 'Kwekerij'. "De houten stellage wordt zo gemaakt dat het ook op andere locaties neergezet kan worden", geeft Kreijkamp als voorbeeld.

Koffiezaak
Qua concept is het nog niet dichtgetimmerd. Hilversum Marketing zoekt nog naar diverse ondernemers die zich tijdelijk willen vestigen. Zij hebben tot vrijdag 31 januari de tijd om hun ideeën te melden bij de organisatie die in de 'zwarte doos' zit op het Stationsplein. Kreijkamp vertelt dat ze voor de 'Kwekerij' hopen op een koffiezaak of andere horecagelegenheid, maar dat er ook ruimte is voor kunst en cultuur.

Uit de krant