"In het vestzaktheater van @AllArt kunnen concerten en zakelijke presentaties worden gegeven", aldus Allard Bentvelsen. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

'Met @AllArt breng ik kunst en mensen samen en maken we de wereld mooier'

Cultureel

HILVERSUM - "Koffie?", vraagt Allard Bentvelsen (36) om vervolgens naar de bar te lopen. Apetrots is hij op @AllArt dat hij in mei opende. Maar wat gebeurt er in het pand aan de Korte Noorderweg 22? "Je bent hier in een ontmoetingsplaats voor kunstdocenten. Maar als je een ruimte voor een zakelijke ontmoeting nodig hebt, ben je hier ook aan het juiste adres."

In oktober 2017 kocht Bentvelsen het pand. "Ondanks dat het er niet uitzag, was ik gelijk enthousiast. Ik dacht: wat een goede plek is dit. Ik nam mijn moeder en tekenaar mee. Mijn moeder vond het aanvankelijk niets. 'Ik zie het niet, maar vier jullie feestje als jullie het wel zien zitten', zei zij. Nu het zo gaaf is opgeknapt is haar duidelijk geworden wat ik er in zag."

Ondernemers-gen
Hij komt uit een ondernemersgezin. Zijn ouders runden samen het bedrijf Abecon informatiesystemen en gaven het ondernemers-gen door aan hun zoon. Na zijn studie commerciële economie ging hij aan de slag als salesmanager in het bedrijf van zijn ouders. 

Kunsteducatie
"Ik werkte onder meer voor de kunsteducatie-instellingen en daarvan leerde ik veel over kunst. Ook dat kunsteducatie heel belangrijk is, want dat is echt essentieel voor een fijne samenleving. Met @AllArt breng ik kunst en mensen samen, want samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken."

Engelen
De Hilversumse kunstenares Irene Verdoorn weet daar alles van; zij zocht een expositieruimte voor haar engelen, en via-via hoorde ze dat ze haar schilderijen aan de muren van @AllArt mocht hangen. Maar ook is er plaats voor de zangdocente die een zaal zoekt voor het concert van haar leerlingen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant