De speeltafel van het orgel.
De speeltafel van het orgel. Foto: Arie den Dikken

Pierre Palla-orgel centraal bij nieuwjaarsconcert van MCO

Cultureel

HILVERSUM - Een gevarieerd muziekaanbod staat zaterdag 11 januari op het menu in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Van Verdi's Aida tot aan Disney-muziek. Het is onderdeel van het nieuwjaarsconcert op het Pierre Palla Concertorgel.

Vorige maand is het gerestaureerde orgel, een klus die jaren heeft geduurd, weer in gebruik genomen. Daar heeft Stichting Pierre Palla Concertorgel uitgebreid bij stilgestaan met diverse concerten en onder meer een boekpresentatie over dit bijzondere instrument. Nu pakt zij door met dit concert. Titulair organist Paul Hopper neemt volgende week zaterdag vanaf 16.00 uur plaats achter het orgel.

Evergreens
Op het programma staan orkestwerken, filmmuziek en theaterorgel-evergreens. Hieronder vallen Bohemian Rhapsody van Queen tot de al genoemde opera van Verdi; van een knipoog naar Bach tot aan Disney-muziek voor de kinderen, want het concert is bedoeld voor jong én oud. 

Verrassingen
Tevens vermeldt de organisatie een speciale gast, wiens naam zij nog niet wil prijsgeven. "Een uur boordevol verrassingen met het unieke Pierre Palla Concertorgel", kondigt de stichting enthousiast aan.

Gratis
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.mco.nl. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De entree bedraagt 5 euro voor kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Alle anderen betalen 15 euro voor een ticket voor dit nieuwjaarsconcert, dat plaatsvindt in het MCO aan de Heuvellaan 33.

Uit de krant