SC 't Gooi in het Centenary stadion.
SC 't Gooi in het Centenary stadion.

'Profs' SC 't Gooi vrouwen ervaring rijker op Malta

Sport

HILVERSUM - De voetbalvrouwen van SC 't Gooi zijn een mooie ervaring rijker. Net als de nationale teams van Zwitserland en Turkije waren de zwart-gelen afgelopen week tegenstander van het nationale vrouwenteam van Malta. Dat team bereidt zich voor op de EK-kwalificatie. 

De Hilversumse ploeg zou oorspronkelijk al 1 januari reizen naar Malta, maar mist op vliegveld Eindhoven gooide roet in het eten. Bijna moest de trip gecancelled worden. De volgende dag ging de vlucht alsnog door. "Gelukkig. Want het is heel speciaal om een interland te spelen. Dit maak je maar een keer mee in je leven. Helemaal bijzonder op je verjaardag", aldus de rechtsbuiten Emma van der Laan, die op de dag van de wedstrijd 22 jaar werd. 

Het was even wennen aan het hoge tempo, snelle behendige speelsters. 't Gooi groeide in de wedstrijd, die gespeeld werd in het Centenary-stadion. Uiteindelijk won Malta met diverse profs in de gelederen met 5-0. 

Er was nog wel een tweede wedstrijd. FC Hibernians, een ploeg uit de hoogste divisie BOV Women's league, was de tegenstander. Dit bleek een makkie te zijn voor de Hilversumse ploeg: 10-0 winst. Met vier doelpunten van Vienne Jansen. 

Tussen de wedstrijden door waren er trainingen in het stadion. Ook werd het prachtige Malta verkend met uitstapjes naar de Middeleeuwse stad Mdina, hoofdstad Valetta (foto onder) en een boottrip naar Gozo.

Uit de krant