Piketpaal voor nieuw appartementencomplex Nieuw Zuid de grond in
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
René Hup van Amaris Zorggroep sloeg gisteren de piketpaal van vierde gebouw in Nieuw Zuid.
René Hup van Amaris Zorggroep sloeg gisteren de piketpaal van vierde gebouw in Nieuw Zuid. (Foto: Dudok Wonen)

Piketpaal voor nieuw appartementencomplex Nieuw Zuid de grond in

HILVERSUM - De nieuwe woonwijk op het terrein van het voormalige zorgcentrum Zuiderheide vordert gestaag. Donderdag is een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling: de eerste piketpaal voor het vierde gebouw - van in totaal vijf - is geslagen. Dat is het begin van de bouw van appartementencomplex Alporti.

Vier mannen pakten de grote hamer op om daarmee op de piketpaal te slaan. Namens de gemeente was dat wethouder Jan Kastje van Wonen. Directeur-bestuurder Harro Zanting van Dudok Wonen, bestuurder René Hup van Amaris Zorggroep en Frank Hegeman (algemeen directeur bij aannemingsmaatschappij Hegeman B.V.) deden hetzelfde.

Transformatie
Het gezamenlijk rammen op de piketpaal staat niet alleen symbool van het verder werken aan de nieuwbouw in Zuid, maar geeft tevens aan hoe goed de samenwerking is tussen de vier partijen. "Samen zorgen we voor een transformatie van een twintig-eeuws verpleeg- en verzorgingshuis naar een moderne, duurzame en levensloopbestendige en éénentwintig-eeuwse woonwijk voor jong en oud", laat de woningcorporatie weten.

Kinderdagverblijf
Op het voormalige terrein van Zuiderheide, langs de Diependaalselaan, verrijst een nieuw wijkje. Dudok Wonen realiseert daar moderne appartementen in de sociale- en vrije sectorhuur, maar ook zorgwoningen. Tevens is er in Nieuw Zuid ruimte voor diverse buurtvoorzieningen, zoals een gezondheidscentrum en een kinderdagverblijf.

Verhuizen
Alporti is speciaal ingericht voor mensen met dementie en wordt in zijn geheel verhuurd aan Amaris. Deze bewoners wonen nu tijdelijk in een ander Nieuw Zuid-gebouw, te weten Alba. Naar verwachting kunnen zij in de tweede helft van 2021 verhuizen.

Verdichten
Nieuw Zuid is volgens de wethouder een goed voorbeeld van binnenstedelijke ontwikkeling. Juist omdat Hilversum niet kan en wil bouwen in de natuur om de gemeente ligt de opgave binnen de gemeentegrenzen. "Dat betekent dat je zult moeten verdichten en transformeren. En dat is wat we hier in Nieuw Zuid doen", aldus de bestuurder.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>