Alles over HOV-project tijdens informatiemarkt
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Provincie Noord-Holland

Alles over HOV-project tijdens informatiemarkt

HILVERSUM - Voordat je het weet is het eind maart en dan is de Oosterengweg gesloten vanwege de realisatie van de onderdoorgang. Hoe het nu precies zit qua aanpak en impact van dit bouwproject verzorgen HOV in 't Gooi en aannemer BAM op donderdag 23 januari een informatiemarkt.

Plaats van handeling is de loods op Oosterengweg 38. Dat is direct naast het projectkantoor. Belangstellenden kunnen daar tussen 18.00 en 21.00 uur langskomen. Medewerkers van BAM en HOV in 't Gooi geven informatie over het project dat volgens planning anderhalf jaar moet gaan duren. 

Virtuele wandeling
"Om bewoners en belangstellenden goed te informeren over de aanpak en de maatregelen die er worden genomen om overlast te beperken, is er een informatiemarkt op donderdag 23 januari", aldus de organiserende partijen. Die donderdag zijn er meerdere informatiekramen, ontwerptekeningen en visualisaties van de toekomstige situatie. Ook liggen er VR-brillen klaar, zodat er een ‘virtuele wandeling’ gemaakt kan worden door de toekomstige situatie. 

Planning
Naast bereikbaarheid en doorstroming komen andere onderwerpen aan bod. Daarbij moeten de bezoekers denekn aan het ontwerp van de spoorwegonderdoorgang en de natuurbrug, veiligheid en leefbaarheid tijdens de werkzaamheden, natuur en recreatie in Anna’s Hoeve en Monnikenberg, bouwfasering, techniek en de planning.

Ruimte maken
Eind maart 2020 gaat de Oosterengweg - tussen de Van Riebeeckweg en de Liebergerweg - dicht voor alle verkeer. "Dit is nodig om ruimte te maken voor het bouwen van een onderdoorgang voor auto’s en fietsen ter hoogte van het spoor", meldt HOV in 't Gooi.

Natuurbrug
En daarmee houdt het nog niet op, want in het voorjaar begint ook de klus van de aanleg van een vrije busbaan ; parallel aan het spoor en een natuurbrug in Anna’s Hoeve. "De verwachting is dat dit veel impact op bewoners en weggebruikers in Hilversum heeft", aldus het projectkantoor.

Fiets
Deze afsluiting gaat voor overlast zorgen. De bereikbaarheid komt van Oost komt onder druk te staan. "Er kan alleen een goede doorstroming zijn, als een groot deel van de automobilisten kiest voor een route via de rondweg in combinatie met A27/A1", aldus HOV in 't Gooi. Binnen Hilversum is en blijft het advies vooral de fiets te pakken, omdat de tweewieler het snelste alternatief is.

Servicepunt
Gedurende de looptijd van het project is er één loket voor vragen, meldingen en/of suggesties. Dat is het servicepunt van de provincie Noord-Holland. Bereikbaar via servicepunt@noord-holland.nl of telefonisch op 0800 – 0200 600. Dit loket is 24 uur per dag bereikbaar.

Informatiecentrum
Daarnaast kunnen belangstellenden op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur terecht in het Informatiecentrum in de Riebeeckgalerij en op www.hovintgooi.nl staat achtergrondinformatie en het laatste nieuws.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>