Pierre van Rooden.
Pierre van Rooden. Foto: Bastiaan Miché

Pierre van Rooden nieuwe fractievoorzitter SP Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Pierre van Rooden is de nieuwe fractievoorzitter van de Hilversumse SP. Hij neemt deze taak over van Bianca Verweij, die wel gewoon aanblijft als gemeenteraadslid. 

"Door verandering van prioriteiten - er is nu in Hilversum veel aandacht voor bouwen en wonen - een nieuwe samenstelling van de fractie en veranderingen in persoonlijke sfeer heeft de fractie de taken opnieuw verdeeld", verklaren de socialisten op de eigen website. "In het afgelopen jaar heeft hij (Van Rooden, red.) deze rol al een paar maal naar tevredenheid van de fractie vervuld en gezien de majeure ontwikkelingen op het gebied van wonen, bouwen en de omgevingswet is Pierre de aangewezen persoon om deze functie op zich te nemen."

Daarmee doelt de SP op de plannen van de gemeenten met het centrum, het Media Park en het Arenapark. Daarbij start ook het project om tienduizend woningen te bouwen. "De SP-raadsleden gaan hun handen vol hebben aan het beoordelen van die plannen, want natuurlijk moeten er daarmee ook veel sociale huurwoningen bijkomen."

Uit de krant